Ciutat

La plataforma Vallès Anticapitalista es manifesta pel dia del treballador

Concentració durant el dia del treballador de l’any passat
Concentració durant el dia del treballador de l’any passat / LLUÍS FRANCO

L’esquerra vallesana ha convocat pel primer de maig una concentració unitària per reivindicar el dret a un treball digne. La manifestació, convocada als Jutjats de Sabadell a les 11h, recorrerà part de la ciutat fins arribar a l’antiga Caserna del carrer Vilarrubies. Hi participaran els sindicats CGT, CNT, la SEPC i la COS, així com la plataforma Endavant, Arran, la CUP i Alerta Solidària, sota la plataforma Vallès Anticapitalista i amb el lema ‘Com a dones, com a poble, com a classe: Guanyem Futur’.

Les demandes

La reivindicació, més enllà de l’erradicació de la precarietat laboral i la lluita per la reforma de les pensions, planteja un sindicalisme combatiu, de classe i anarcosindicalista. «Des de l’Esquerra Independentista del Vallès sortim al carrer per reclamar el nostre futur, conscients que ni com a dones, ni com a classe, ni com a poble, aquest se’ns entregarà per decret», manifesta el col·lectiu.

De fet, Vallés Anticapitalista incideix en «l’estafa de la transició espanyola, i la seva vertadera estratègia de canviar-ho tot, per a que no canviés res, i consolidar de pas el poder i quotes de poder de les elits econòmiques del règim i també opositores a ell, que han quedat al descobert després de l’1-O». També denuncien l’empobriment generalitzat de les classes populars, la privatització dels serveis públics, les ofensives judicials «a qui s’atreveix a plantejar la recuperació dels bens comuns», la gentrificació de les ciutats i el «neoliberalisme descarnat per tot arreu».

Aquesta situació, lamenten, ha coincidit amb un «augment espectacular dels beneficis de les grans corporacions i els seus directius, qui han concentrat cada vegada més poder i riquesa», situació contra la que volen lluitar aquests col·lectius. La plataforma recorda que «totes les conquestes del nostre poble, des de la jornada laboral de 8 hores fins arribar a l’1 d’octubre s’han fet possibles gràcies a la mobilització popular i l’organització del poble treballador» i anima al poble a adherir-s’hi.

Comentaris
To Top