Publicitat
Ciutat

En Comú Podem demana que s’estudiï un tramvia per Sabadell

El diputat Joan Mena i el primer tinent d’alcalde Joan Berlanga
El diputat Joan Mena i el primer tinent d’alcalde Joan Berlanga / D. S.

– Jaume Mas –

En Comú Podem demana a l’Estat que estudiï la millora de la connexió de Sabadell amb les ciutats de la segona corona de Barcelona. Són algunes de les més de 2.000 esmenes presentades per En Comú Podem als pressupostos generals de l’Estat. Segons el diputat Joan Mena, es tracta d’uns pressupostos que “no solucionen la vida de les classes populars” i que “intenten que la riquesa es quedi a la butxaca dels mateixos.

Segons el tinent d’Alcalde d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, creu que no pot ser que no existeixi una bona connexió de transport públic de moltes ciutats properes amb Sabadell com Granollers o d’altres com Caldes. Creu que no pot ser que l’única opció passi pel cotxe o pel bus.

Prioritzar Transport públic

Berlanga ha tornat a posar sobre la taula una proposta reivindicada fa anys: l’opció de connectar Granollers a partir d’un tren. Una proposta que feia anys ja havia estat sobre la taula i que s’havia descartat. Ara des d’En Comú Podem i Unitat pel Canvi creuen que és necessari millorar la connexió amb Granollers i que no s’hagi de fer el transbord de trens actuals. Asseguren que no volen prioritzar el quart cinturó i que s’hauria d’apostar per una connexió menys contaminant i accessible per tothom com és el tren.

A banda de la connexió amb Granollers, Berlanga també creu que s’ha de donar opcions als municipis del voltant de Sabadell. Assegura que “no pot ser que hi hagi veïns de Caldes que si han de venir al Taulí no tinguin una manera d’arribar en un termini curt a la ciutat sense agafar el cotxe”.

El tinent d’Alcalde considera que una opció viable és crear un tramvia per moure’s per la ciutat i pels voltants. Assegura que és una opció que no necessita una gran infraestructura i que ofereix una alternativa verda i còmoda per tots els veïns. De moment, però, no volen valorar el possible cost o el trajecte que s’hauria de fer primer, i només demanen a l’Estat que es faci un estudi i que a partir d’aquí es comenci a treballar. Berlanga creu que “hem de poder imaginar quin Sabadell volem el 2030 o al 2040”.

Escoles i beques

Pel que fa l’educació, des d’UpC demanen que es destinin més recursos a escoles bressol. Consideren que no s’aporta prou i que els ajuntaments no poden assumir-ne totes les seves despeses, i que ja en destinen més del 50% de les despeses. A més, també demanen que s’aposti per potenciar les beques per escoles i extraescolars, ja que són unes activitats que no totes les famílies es poden permetre però que tots els nens haurien de poder fer.

A trets generals segons el diputat Joan Mena els pressupostos atempten contra Catalunya i assegura que ni compleixen la Constitució, ja que “no són proporcionals a l’aportació del PIB, i per tant incompleix el que diu la Constitució i l’Estatut. A més també assegura que Mariano Rajoy no ha escoltat les demandes de la gent. Mena assegura que no garanteixen la igualtat entre homes i dones i creu que “no reconeixen la bretxa salarial o no lluiten contra la violència masclista”. El diputat també creu que no han fet cas a les reivindicacions dels pensionistes, i ha recordat que “el 60% dels pensionistes estan per sota del llindar de la pobresa”

Publicitat
Comentaris
To Top