Ciutat

Detecten «deficiències» en els procediments del govern Bustos

La presentació de l’auditoria a l’Ajuntament de Sabadell
La presentació de l’auditoria a l’Ajuntament de Sabadell / M.A.L

L’Ajuntament de Sabadell ha detectat «deficiències» en els procediments que s’aplicaven en el govern de la ciutat durant el mandat de Manuel Bustos. L’alcalde Maties Serracant i els regidors de la Comissió de Transparència va exposar ahir les principals conclusions d’una auditoria econòmica que analitzava la situació comptable a 31 de maig de 2015 i els procediments de selecció en l’àmbit dels recursos humans, la gestió d’atorgament de subvencions i els procediments de contractes menors de 2011 a 2015.

Durant un any, l’empresa Faura Casas ha estat auditant els procediments que s’utilitzaven durant el mandat anterior. Amb l’ombra del ‘cas Mercuri’ planejant, aquesta anàlisi ha detectat «certes irregularitats on hi ha risc que es pugui produir corrupció», va assegurar Glòria Rubio, regidora de Particpació i Habitatge, integrant de la Comissió de Transparència. Amb tot, Secarrant ha evitat pronunciar-se sobre si l’auditoria havia de trobar pràctiques corruptes a l’Ajuntament. «No era voluntat nostra denunciar la corrupció sinó com podíem fer-nos hermètics als riscos de corrupció que són inherents a qualsevol administració», ha assenyalat l’alcalde.

Pel que fa a l’adjudicació de contractes menors, l’auditoria, ha trobat que s’havien adquirit compromisos de forma successiva per a necessitats de caràcter recurrent, periòdic o permanent. El regidor d’Espai Públic, Xavi Guerrero va indicar que aquestes pràctiques es feien per «improvisació o manca de planificació». Un altre procediment era el fraccionament en els contractes.

En el cas de l’atorgament de subvencions, l’auditoria destaca la inexistència del Pla Estratègic de Subvencions. A més, s’observa que en l’apartat de les valoracions de subvencions, no constava a les bases de convocatòria un llindar mínim de puntuació.

Pel que fa als procediments de selecció i provisió de llocs de treball, l’anàlisi apunta que hi ha una manca instruments de planificació dels recursos humans. També s’han deixat caducar ofertes públiques que es podien haver executat. L’auditoria apunta que cal millorar els processos de selecció i contractació de personal.

Crítiques del PSC

El primer secretari del PSC, Pol Gibert, ha recordat que a l’inici del mandat l’actual govern va elaborar «llistes negres de treballadors» i després de passar una auditoria només es proposen millores en els procediments. Per això, Gibert ha demanat al govern que “deixi de mirar el passat i se centri en la gestió del dia a dia”

Comentaris
To Top