Diners

Torra: “Si tenim riscos compartits podem ser més competitius”

Xavier Torra, president d’Eurecat i, Antoni Maria Brunet, president de la Cambra
Xavier Torra, president d’Eurecat i, Antoni Maria Brunet, president de la Cambra / LLUÍS FRANCO

El president d’Eurecat, Xavier Torra, va protagonitzar l’últim ‘Diàleg d’Economia’ organitzat pel Consell d’Economia Productiva (CEP), format per la Cambra de Comerç de Sabadell, el Consell Intersectorial d’Empresaris i PIMEC Vallès Occidental. La xerrada, amb el nom ‘Innovant amb les empreses: com ajudem des d’un centre tecnològic?’ va desglossar la incidència que té Eurecat en les empreses amb les que col·laboren.

Segons Xavier Torra, Eurecat va néixer amb l’objectiu d’ajudar a les empreses a innovar, ja que la problemàtica de moltes petites i mitjanes empreses és que els falta temps i recursos per tirar endavant innovació en els seus projectes, i Eurecat permet posar aquests recursos a les seves mans sense la necessitat de fer la inversió en solitari.

D’aquesta manera, les empreses que col·laboren amb el Centre Tecnològic gaudeixen de l’assessorament i dels recursos que ofereix Eurecat sense haver de fer la inversió de forma individual. Torra destacava la importancia de “caminar junts” i per això explica-va que ens hem de “trobar per poder arribar més lluny”. Torra explicava que “tenir especialistes dins d’una mitjana empresa és complicat, nosaltres els podem oferir i també les nostres tecnologies”.

Segons el president d’Eurecat el fet d’assumir nous reptes com a conjut permet fer-ne més. “Si tenim riscos compartits podem ser més competitius”, sentenciava. Davant del repte d’innovar, Torra explicava que el més important és saber estar al dia, i per fer-ho, “és necessari saber veure quan toca renunciar”, ja que a vegades “un cop has començat un projecte has de saber veure si realment és necessari”, “si tires endavant acaba sent pitjor”, afegia. A més, va explicar que “amb els marges que ens movem, si perdem diners d’aquesta manera es nota molt”. Segons Xavier Torra, és important “buscar sinèrgies” entre els diferents centres.

Segons Torra, competir individualment en la globalització del mercat és molt difícil, i és per això, que incidia en la importància de col·laborar i avançar tots junts

Comentaris
To Top