Ciutat

Serracant espera que el govern de Quim Torra pugui començar a treballar

Quim Torra, ahir al Parlament
Quim Torra, ahir al Parlament / PARLAMENT DE CATALUNYA

La Generalitat de Catalunya torna a tenir presidentQuim Torra va ser escollit ahir com el 131è president quasi cinc mesos després de les eleccions catalanes del 21 de desembre passat, i després de tres intents d’investidura fallits. Mentre s’estava fent la votació al Parlament, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, estava al Santuari de la Salut celebrant l’Aplec de la ciutat acompanyat de la majoria del seu equip de govern. Preguntat pel Diari de Sabadell sobre què en pensava de l’elecció de Quim Torra com a nou president, Serracant va evitar fer-ne cap valoració política com a alcalde ja que considera que ell representa un govern municipal plural que té diferents sensibilitats. El que sí que va afirmar l’alcalde és que espera que Torra pugui fer un Govern que pugui governar.

La investidura de Quim Torra es va produir en segona volta gràcies a l’abstenció dels quatre diputats de la CUP, el partit de l’alcalde sabadellenc. De fet, el president del grup parlamentaire cupaire, Carles Riera, li va recordar a Torra que les abstencions són un vot de confiança cap al seu nou mandat, però que estaran alerta per si enlloc començar a construir la República catalana, comencen a prendre decisions “autonomistes”. Si això passa, la CUP no votarà a favor de les decisions del Govern de Junts per Catalunya i ERC, que estan en minoria al Parlament amb 66 diputats -la majoria absoluta són 68- i necessiten suport extern.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top