Ciutat

El Castellarnau serà el primer centre públic a oferir el grau per fer audiòfons

Institut Castellarnau de Sabadell, el primer centre en oferir aquesta formació
Institut Castellarnau de Sabadell, el primer centre en oferir aquesta formació / LLUÍS FRANCO

L’Institut Castellarnau serà el primer centre públic de Formació Professional (FP) de Catalunya en oferir el cicle de grau superior d’Audiologia Protètica, l’especialitat que s’encarrega de fer audiòfons a mida. Es presenta com a novetat pel proper curs acadèmic 2018-2019.

El mòdul forma els alumnes i els proporciona els coneixements necessaris per «seleccionar, construir, reparar i adaptar pròtesis correctives de deficiències auditives, assegurar el compliment de les especificacions establertes per la normativa i la prescripció corresponent», publica l’Institut a la seva pàgina web. Així, les persones que cursin aquesta formació, que s’impartirà en horari de matí, de 8.15 a 14.15h, podran exercir com a tècnic superior en audiopròtesi, tècnic especialista audioprotetista, tècnic en elaboració de motlles i protectors auditius, tècnic en medició de nivell sonor o audiometrista.

Amb aquesta obertura, l’institut amplia l’oferta formativa vigent d’audiologia a Catalunya, consolidant-se com el primer centre públic que ofereix aquest tipus de formació. Fins ara, es tracta d’uns estudis que només s’oferien a dos centres privats de Barcelona, als Jesuïtes del Clot i al Centre d’Estudis SAM Claret.

Els requisits d’accés al mòdul és disposar del títol de batxillerat o l’equivalent a través de la prova d’accés. La formació inclou un mòdul de pràctiques oficials als tallers, laboratoris, hospitals, i centres auditius més importants.

Les instal·lacions estan adaptades al grau, amb un aula TIC actualitzada i laboratoris especialitzats per fer pràctiques reals. La durada és de 2.000 hores, 1.617 al centre i 383 en Centres de Treball.

Comentaris
To Top