Ciutat

Els alumnes de l’A-cordant presenten la feina feta en un concert a la plaça Dr. Robert

El concert dels estudiants d’aquest dimarts
El concert dels estudiants d’aquest dimarts / CEDIDA

Aquest dimarts uns 140 alumnes de 4t i 5è de Primària de les escoles Joaquim Blume i Agnès Armengol han fet el primer concert de presentació de la feina que han fet durant el curs dins el projecte A-cordant. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament i l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). Durant el curs, els alumnes d’aquestes dues escoles han format orquestres de corda i han après a tocar diferents instruments.

La cap d’estudis de l’escola Joaquim Blume, Eva Ruiz-Ruano, explica que és una oportunitat per acostar la música als nens, ja que creu que «per la tipologia de famílies que tenim a l’escola, probablement, els nostres alumnes no puguin tenir accés a poder aprendre o tenir contacte amb la música clàssica o a tocar els instruments». El violí, el violoncel i la viola són els instruments amb què han comptat els 140 estudiants, i han sortit d’un banc d’instruments municipal que l’Ajuntament cedeix a les escoles a mode de préstec.

Els alumnes de 4t i 5è han dedicat un dia a la setmana durant el curs a aquesta disciplina, a part de l’hora de música curricular. Membres de l’OSV i el mateix professorat de l’escola s’han encarregat d’impartir les sessions. Els alumnes han après a valorar els objectes i a tenir-ne cura, i Ruiz-Ruano afegeix que també «és un moment on hi ha d’haver concentració, silenci, una sèrie de rutines que considerem que són positives per ells». Finalment, Ruiz-Ruano creu que seria «fabulós» que aquestes sessions despertessin l’interès d’alguns alumnes per interessar-se més en el món de la música.

Per la seva part, el regidor d’Educació, Joan Berlanga, assegura que la qualitat i la quantitat d’extraescolars dels alumnes sabadellencs depèn, «en bona mesura», del poder adquisitiu de les seves famílies. L’objectiu de l’Ajuntament és que el màxim nombre de nens possible rebin una formació de qualitat independentment de la renda dels seus pares. El d’aquesta setmana ha estat el primer concert de les dues escoles, que tornaran a pujar dalt d’un escenari el mes de juny, en la prèvia d’un concert de l’OSV a La Faràndula. Segons Berlanga pels alumnes serà molt emocionant per tocar davant del públic de l’escenari sabadellenc.

Projecte de quatre anys

El projecte A-cordant té una durada de 4 anys. Aquest ha estat el segon en què s’ha fet i hi han participat els alumnes que ja ho van fer l’any passat i aquells que aquest any s’han incorporat a 4t de Primària. De cara al curs vinent, l’Ajuntament preveu ampliar el projecte a l’escola Juan Ramón Jiménez

Comentaris
To Top