Ciutat

Dos mesos sense Carme Forcadell

Un primer pla de la carta manuscrita per Carme Forcadell
Un primer pla de la carta manuscrita per Carme Forcadell / LLUÍS FRANCO

Les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural Sabadell van recordar ahir dimecres, en una concentració a la plaça Sant Roc, que s’han complert dos mesos des que el Tribunal Suprem va tornar a empresonar Jordi Turull, el terrassenc Josep Rull, el santcugatenc Raül Romeva, Dolors Bassa i la sabadellenca Carme Forcadell, després que el jutge Pablo Llarena ordenés processar per rebel·lió els últims cinc empresonats.

Durant els parlaments es va llegir un fragment d’una carta escrita per Carme Forcadell des de la presó d’Alcalá-Meco. Forcadell es dol que des de la presó no li arriben les notícies de Catalunya però -diu- que sortosament alguna cosa en sap gràcies a les cartes que rep. Forcadell explica que «la presó et treu allò que més estimes, la llibertat, el país i la teva gent» i envia records a tots els que «treballen per la llibertat».

Òmnium també va demanar als presents que s’uneixin a la campanya «demà pots ser tu» per reforçar els valors republicans, la llibertat i la solidaritat. Per part de l’ANC es va llegir el manifest que les entitats sobiranistes van donar a conèixer en la concentració a Barcelona contra el 155 aquest dilluns, en el que es demana «no cedir al xantatge del govern espanyol» i la retirada immediata del 155. El manifest adverteix que tots els consellers empresonats tenen els seus drets intactes i per tant el dret a ser nomenats pel president de la Generalitat, per poder formar part del seu govern.

En els parlaments fets davant unes 300 persones es va posar l’accent en «l’assoliment de la república catalana» i per això l’ANC va repetir la crida feta a Barcelona de demanar la “desobediència civil, «de forma cívica i pacífica». Aquesta desobediència generalitzada van dir “ha de dur a la implementació de la república».

Per la seva banda el regidor d’ERC Xavier Guerrero va fer una crida a no rendir-se davant «les humiliacions i repressions del govern espanyol», assegurant que «nosaltres no ens arronsarem i continuarem lluitant» perquè -va afegir- «sempre hi haurà gent disposada a continuar la lluitant» Guerrero va aprofitar l’acte per anunciar que el raper Valtonyc, condemnat a presó, per les lletres de les seves cançons, ha fugit a Bèlgica. L’anunci va provocar una llarga ovació per part de tots els presents a l’acte.

Torra ajorna la incorporació dels consellers

El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar ahir un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora “per tal de trobar la via de publicació del decret de nomenament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC)”, segons va informar el Govern a través d’un comunicat. Abans de prendre una decisió, el president Torra vol saber quines opcions hi ha per permetre la publicació del decret i fer possible la presa de possessió dels membres de l’executiu. Així doncs, la presa de possessió dels consellers prevista per avui dimecres s’ajorna fins a conèixer el contingut del dictamen.

Comentaris
To Top