Ciutat

La FAVS reclama a Serracant la creació dels plans integrals de barris

Manuel Navas, el president de la FAVS
Manuel Navas, el president de la FAVS / LLUÍS FRANCO

La Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) va reclamar a l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, la posada en marxa dels plans integrals de barri, que haurien de definir quins problemes hi ha i quines serien les solucions. Els representants de la federació veïnal i Secarrant es van reunir la setamana passada per primera vegada des què va arribar a l’alcaldia. Com ho va fer el passat 18 d’abril a la Cambra de Comerç de Sabadell, Serracant va exposar durant prop d’una hora el projecte de ciutat, que cal construir entre tots «a llarg termini», segons van indicar els responsables veïnals.

Després de la intervenció de l’alcalde, el president de la FAVS va exposar les seves discrepàncies respecte l’actuació municipal en els últims anys. En primer lloc, la FAVS va criticar que el govern municipal ha ignorat totes les mocions que s’han presentat per part de les associacions de veïns al plens municipals. Segons Navas, les mocions s’acaben aprovant, però s’arxiven i no hi ha cap actuació de l’Ajuntament.

La residència pública

Una altra de les prioritats són el Plans Integrals de Barri. Segons Navas, cal una diagnosi de què falta a cada un dels barris barri, quins són els problemes, i a partir d’aquí, fer un calendari d’actuacions, dotar de recursos econòmics i humans per intentar abordar-ho. «Falten molts equipaments», va constatar el president de la FAVS.

Una altra de les de les revindicacions històriques per part de la FAVS és la de la residència pública a Sabadell Sud, que continua sense resposta, segons l’entitat veïnal.

Un altre equipament necessari per a la FAVS és l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Fa un any que el col·lectiu que integra la plataforma denominada Volem la Caserna! va ocupat aquest dissabte l’antic quarter de la Guàrdia Civil de Sabadell. En aquest cas, l’entitat veïnal continua esperant una resposta sobre el destí d’aquest edifici.

L’última discrepància dels veïns amb l’actuació municipal té a veure amb els problemes amb els pisos dels Merinals. Set blocs d’aquest barri, on hi viuen fins a 160 persones, pateixen carbonatació, una afectació que debilita les bigues i que posa en perill l’estructura de tot l’edifici. L’informe de l’arquitecte contractat els veïns afiram que els edificis pateixen carbonatació com els pisos que es van enderrocar fa 25 anys.

Comentaris
To Top