Ciutat

Andi Down transforma el mercat de Sant Joan en una passarel·la de moda

Un moment de la desfilada de dissabte a l’anti mercat de Sant Joan

La tercera edició de la desfilada Tot Moda i de l’outlet solidari d’Andi Down celebrada aquest cap de setmana va ser un èxit. L’objectiu, recollir fons per l’associació d’ajuda a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual. Tant dissabte com diumenge el mercat de Sant Joan va acollir l’outlet de productes de roba i complements, cedits per les empreses col·laboradores, per la qual cosa tots els ingressos van anar destinats a programes de l’entitat. En total es van recaptar uns 3.000 euros, a falta del recompte definitiu, que es destinaran a finançar programes d’Andi Down que fomenten l’autonomia personal de les persones adherides a l’entitat.

La desfilada inclusiva Tot Moda, que es va repetir els dos dies del cap de setmana, va emular les grans passarel·les de moda amb un espai central pels participants i dues franges laterals pels espectadors, que no es van oblidar de fer fotografies als models. En total hi van participar una trentena de persones, i van ser dues desfilades de poc menys de mitja hora.

Les cares d’il·lusió predominaven entre participants i assistents. Un dels participants, Gerard Lana, va explicar que «m’ha semblat molt bé aquest any», i un altre participant, Roger Núñez, va afegir que «és la segona vegada que hi he participat, això és fantàstic», i va destacar que li havia agradat «perquè quan desfilo puc fer-me el xulo i la gent mira el que porto». El ritme de la passarel·la va ser força àgil, amb música de fons que acompanyava la desfilada. Tots els participants portaven roba de les marques col·laboradores de l’esdeveniment i, quan era el seu torn, feien el pas amb algun gest particular com una celebració futbolística o una salutació simpàtica.

Mentrestant, a fora del mercat, durant tot el dia tant dissabte com diumenge es va poder participar en tallers de trenes, maquillatge infantil o de decoració d’ungles, a més d’un petit berenar en acabar.

Bona acollida

La presidenta d’Andi Down, Dolors Pallàs, va explicar a D.S. que la resposta havia estat «molt bona». Pallàs va afegir que «la desfilada és un acte molt agraït» tant pels membres de l’associació com pels seus amics, familiars i el públic assistent. Pallàs va explicar que «sempre intentem que els nostres joves siguin els protagonistes, que mostrin les seves capacitats, que en tenen moltes».

Tanmateix, Pallàs va destacar que la jornada permet sensibilitzar la ciutadania i visibilitzar la feina de l’entitat. L’èxit d’aquesta edició, amb l’assistència d’unes 300 persones, permet als organitzadors pensar en repetir l’any que ve, mantenint les marques participants i aconseguint-ne de noves que hi participin.

Els diners recaptats serviran per finançar els projectes de l’entitat com els de vida independent i inserció laboral, amb l’objectiu que els seus membres portin una vida el més normalitzada possible

Comentaris
To Top