Publicitat
CERDANYOLA

Bellaterra trenca les negociacions amb l’Ajuntament pel nou conveni

L’alcalde Carles Escolà i la segona tinenta d’alcalde, Concepción Haro
L’alcalde Carles Escolà i la segona tinenta d’alcalde, Concepción Haro / J. B.

– Josep Blanch –

El conflicte entre Cerdanyola del Vallès i l’EMD de Bellaterra (Entitat Municipal Descentralitzada) sembla que està lluny de solucionar-se. Les dues parts no han pogut posar-se d’acord en els condicions del nou conveni i Bellaterra ja ha advertit que dona per trencades els negociacions. En el ple ordinari de l’Ajuntament de Cerdanyola celebrat el passat dijous, l’a calde el municipi, Carles Escolà, va lamentar que les negociacions no prosperessin i va apuntar a l’EMD com la responsable que no s’hagués pogut arribar a un acord. «Dos no es posen d’acord si un no vol», esgrimia Escolà, que va acusar a l’entitat municipal d’atiar el conflicte per intentar treure’n un «rèdit electoral», donat que falta un any per les pròximes eleccions municipals.

Precisament el president de l’EMD, Ramon Andreu, present en la sessió plenària del passat dijous, ja va apuntar que no acceptaven la proposta que els hi havien fet arribar i va retreure al govern municipal la seva negativa davant les peticions de l’EMD. Entre aquestes hi havia la proposta del traspàs de la carretera B-1414 perquè esdevingui un carrer o la instal·lació de càmeres a diferents punts del municipi per raons de mobilitat i de seguretat. Segons la regidora de relacions amb l’EMD, Laura Benseny, els motius de la negativa a aquestes petic ons «estan tots justificats a nivell tècnic» i emplaça Andreu a «dialogar». Per la seva banda el president de l’EMD considera que l’únic document que té legitimitat és el que va aprovar la junta de veïns de Bellaterra i que van proposar a Cerdanyola, un text que l’executiu local rebutja. «La nostra proposta l’ha fet el ple de Bellaterra i el seu text només té el suport de 5 dels 25 regidors de Cerdanyola», justifica Andreu en declaracions a aquest diari. El president de l’EMD considera que actualment tenen «un encaix nefast» amb Cerdanyola, a qui acusen d’estar governant «en contra de Bellaterra». En aquest sentit Andreu ha demanat al govern municipal que es repensin la proposta que va aprovar la junta de Bellaterra i que es basava en algun dels extractes de les negociacions que han mantingut en aquests últims dos anys.

La nova proposta de conveni arribava a finals del mes de març després que es trenquessin les negociacions al novembre de l’any passat. Cerdanyola atribueix la ruptura d’aquestes negociacions a una sèrie de «mentides» que es van dir en un acte a Bellaterra sobre seguretat i per «sobrepassar» les seves competències. «Si volen treballar en positiu, ens hi trobarà sempre», ha assenyalat Benseny. Segons apunta, el nou conveni que plantejaven suposava «molta millora» respecte l’actual, «passant d’un pressupost de 450.000 euros a gairebé 1.500.000 euros». Per la seva banda Andreu senyala que el conveni proposat per Cerdanyola els retalla competències que ja tenien en matèria de mobilitat.

Tensió per les pilones

D’altra banda les dues administracions mantenen un pols judicial per les pilones que regulen l’accés de vehicles a l’antic camí de Sant Cugat. El jutge que porta el cas va decretar mesures cautelars que obligaven a Bellaterra a baixar les pilones fins resoldre el conflicte que mantenen sobre la mobilitat en aquest tram de la via urbana. El jutge va donar fins aquest dimecres 6 de juny per baixar aquestes pilones i l’EMD ja ha advertit que esgotarà el termini, però que complirà amb les mesures imposades pel jutge a l’espera que es resolguin els recursos interposats entre ambdues administracions.

Precisament l’última reunió formal que van mantenir Bellaterra i Cerdanyola va ser per arribar a un acord sobre algunes mesures de pacificació del trànsit en aquest carrer que va proposar el mateix Ajuntament amb la intenció de retirar aquestes pilones. Unes propostes que Bellaterra va rebutjar

Publicitat
Comentaris
To Top