Ciutat

L’Ajuntament busca més participació per al seu procés participatiu

Construint ciutat Gloria Rubio
La regidora de Participació, Gloria Rubio / Foto cedida per l'ajuntament

L’Ajuntament posa en marxa per tercer any consecutiu el procés participatiu Construint Ciutat, una crida que posa un milió d’euros a disposició dels ciutadans per a que aportin projectes de ciutat i de barri. Malgrat que les xifres totals són bones -segons el consistori, més de 10.000 persones han participat a les edicions de 2017 i 2018-, la participació al segon any va caure considerablement, de 6.154 a 3.900 participants d’un any a l’altre.

Per donar resposta a aquesta situació -ha explicat la regidora de Participació, Gloria Rubio, en la roda de premsa de presentació del procés de 2019-, l’edició d’aquest any inclou una sèrie de canvis orientats a millorar l’experiència i a fer créixer la participació. “Estem treballant en una nova campanya comunicativa, més visual, provocativa i cridanera”, ha destacat Rubio, afegint que serà una comunicació orientada al carrer.

A més, ha dit, s’incrementarà el nombre de persones donant assistència presencial al carrer i s’augmentarà el nombre de llocs on es col·locarà la carpa mòbil, que s’instal·larà també dins d’equipaments municipals. També es programaran sessions de formació informàtica per ajudar a les persones grans a utilitzar el portal Decidim Sabadell, que estructura el procés participatiu.

En altra línia, destaca també el fet que els projectes que resultin seleccionats en l’àmbit dels serveis comunitaris es finançaran mitjançant l’atorgament de subvencions, en comptes de que sigui el consistori qui els porti a terme. Altra novetat són les sessions de treball prèvies a la presentació de propostes, plantejades per evitar la competitivitat -donat que hi ha el límit establert d’un projecte com a màxim per barri i tres per districte-.

No canvien, això sí, les bases del projecte: l’objectiu continua sent que entitats i ciutadania presentin propostes per millorar dos àmbits concrets: l’espai públic i els equipaments municipals, d’una banda, i la cohesió social -de la ciutat sencera o d’un barri concret-, de l’altra.  Cada àmbit disposarà de 500.000 euros i les propostes podran tenir un pressupost màxim de 100.000 euros.

Publicitat
Comentaris
To Top