Ciutat

La dona de Bustos també ho nega tot sobre la multa

Bustos i la seva advocada, a la sortida de l'Audiència de Barcelona / ALBERT ACÍN

Tercera jornada del Cas Mercuri a l’Audiència de Barcelona. La dona de l’exalcalde Manuel Bustos, Montse Costa, ha negat les acusacions que recauen sobre el seu marit en referència a l’eliminació d’una multa per mal estacionament de març de 2012. Sobre Bustos plana la idea d’haver intervingut, mitjançant l’aleshores cap de policia, Josep Miquel Duran, per a evitar que aquesta multa prosperés.

“No el vaig veure [a Bustos] parlant per telèfon [amb Duran]”, ha assegurat sobre la conversa posterior que avui ha de ser difosa en el judici.

Costa ha assegurat que el vehicle, l’Opel Astra, va ser aparcat per Bustos a la zona de càrrega i descàrrega perquè “havia d’anar a buscar el nen a la guarderia”. Posteriorment, la parella de Bustos va veure la grua i s’hi va apropar. “No em van deixar cap notificació i vaig marxar a moure el cotxe”. Costa era en aquell moment un càrrec de confiança de l’Ajuntament, depenent del càrrec d’alcaldia.

Posteriorment, Costa recorda haver trucat en dues ocasions al seu marit en què es va parlar de posar una instància, que mai va ser necessària perquè la multa es va invalidar.

El fill manté el relat

L’altra multa, dirigida als fills, també ha tingut el seu espai al judici. El fill petit de l’exalcalde Manuel Bustos, Carlos, ha mantingut el relat sobre la multa eliminada que va recaure sobre ell i el seu germà per aparcar el vehicle de la seva mare en un lloc prohibit el juny de 2012.

El fill menor ha sostingut que va acompanyar el seu germà, aleshores malalt, a l’hospital Clínica del Vallès i que les presses pel seu mal estat de salut el van portar a aparcar en un lloc de càrrega i descàrrega.

El jove, que en el moment dels fets tenia 18 anys, ha reconegut que van tenir una conversa amb el l’intendent Duran i que aquest li va assegurar que contribuiria a solucionar-ho. “Ens va donar diners i vam fer el pagament de la multa”, ha explicat per després afegir que va ser rebut a la Comissaria per un càrrec de confiança. Aquests diners pressumptament s’haurien extret de la caixa forta de la policia municipal. Sobre Duran, també ha explicat que li va demanar proves mèdiques per a poder redactar l’informe dirigit a Multes per així exhimir-lo de la multa.

Posteriorment, reconeix que van portar-li el cotxe des del dipòsit municipal en un lapse aproximadament d’una hora. Qui va realitzar aquesta tasca va ser el número dos de la Policia Local, Toni Cortés, que va qualificar la gestió com “un acte humanitari”, tal com va explicar ell mateix ahir en qualitat de testimoni.

Comentaris
To Top