Ciutat

Les trucades de Bustos per les multes (II): “Hemos puesto el dinero nosotros de la caja fuerte”

Les converses per la multa als fills de Bustos (II)

Les trucades de Bustos per les multes

Trucades compromeses i eloqüents sobre l’eliminació de les multes a familiars de l’exalcalde Manuel Bustos. Ell i els principals responsables de la Policia Local del darrer tram de socialisme a Sabadell són els protagonistes d’unes converses, a les quals ha tingut accés Diari de Sabadell, que deixen en evidència la cúpula policial. La defensa de l’exalcalde ha intentat anul·lar sense èxit aquestes escoltes, realizades pels Mossos d’Esquadra, i que avui també s’han pogut escoltar en el marc del judici per primera vegada.

Les converses recullen els dos episodis que esquitxen Bustos. Dues multes de 2012, una a la seva dona i una altra als seus fills, en ambdós casos per haver estacionat fraudulentament en equipaments de càrrega i descàrrega. Ambdues multes mai van ser sufragades i es van perdre pel camí.

La segona multa

22 de juny de 2012. Només tres mesos després d’evitar la multa a la dona de Bustos, ara són els fills els que es troben en problemes. Segons la versió atorgada pels Bustos, un dels fills, Carlos, acompanya el seu germà, Alejandro, a la Clínica del Vallès per a una prova mèdica i s’indisposa. Aquest fet precipita, segons la seva versió, que aparquin en un lloc prohibit just davant de la clínica. Alejandro truca el seu pare i li explica els fets, segons els quals era ell qui realment havia conduït.

Bustos: “Hola”

Alejandro: “Papá”

Bustos: “¿Qué pasa guapo?”

Alejandro: “Nada, que me estaba haciendo unas pruebas hoy por la mañana…”

Bustos: “Sí…”

Alejandro: “El del TAC y eso. Y he dejado el coche aparcado y me… se… salía un poquito solo, un poquito, en carga y descarga y se lo ha llevado la grúa”.

Bustos: “¿Aquí en Sabadell?”

Alejandro: “Sí, sí, sí”

Bustos: “Vale, de acuerdo. Venga, hasta ahora”

Alejandro: “Vale”

Acte seguit, un minut després, Bustos truca a l’intendent Duran. Li explica que el seu fill s’estava sotmetent a unes proves mèdiques i que la grua municipal s’ha endut el vehicle. Li demana que li solucioni el problema.

Bustos: “Tiene que ir de sitio en sitio haciéndose los TAC’s, las pruebas, la sangre… toda la historia para la intervención y se le ha llevado el coche la grúa”.

Duran: “Vale. Bueno pues miro de arreglarlo. No se preocupe”

Després d’aquesta trucada, Bustos truca el seu fill Carlos i li demana que vagin a la Prefectura de Policia. Carlos li pregunta què haurà de fer allà i li demana que busquin algú que ja coneguin, com és el cas del Xavi Izquierdo, coordinador d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell. És precisament a aquest, que es troba al dipòsit municipal de Can Marcet, a qui l’exalcalde truca de manera immediata perquè localitzi els seus fills:

Bustos: “Yo he hablado con Duran. Se le ha llevado el coche la grúa a mi hijo a… Alejandro, pero está… está haciéndose unas pruebas médicas y van un poco de ‘vòlit'”

Izquierdo: “Hm…” (afirmatiu)

Bustos: “Están un poco agobiados. Llámales, espéralos tú por ahí”

Izquierdo: “Sí”

Bustos: “Habla con Duran y que se resuelva ese tema del coche y la grúa. Ya lo pagaré yo o lo que sea, ¿vale?”

Izquierdo i Bustos acorden seguir en contacte, tot mentre es planifica una reunió improvisada entre els fills de l’exalcalde i Duran, en la qual aquest últim promet solucionar el problema de la sanció, segons la versió atorgada pel seu fill Carlos. Al marge d’això, es produeix el pagament de la multa, segons explica Izquierdo, amb els diners d’una “caixa forta” i que el segon de la Policia Local, Toni Cortés, ja està tramitant les gestions per treure el cotxe del dipòsit municipal.

Izquierdo: “Sí, alcalde”

Bustos: “¿Cómo está eso de mis hijos?

Izquierdo: “Ah… Estamos haciendo el trámite ahora y… esta… están en el despacho de Duran. Estamos haciendo el trámite. Hemos puesto el dinero nosotros de la caja fuerte de aquí y se paga. Se van con el coche y entonces luego tramitaremos la devolución del dinero. Nadie se enterará, en cambio ahora…”

Bustos: “Vale”

Izquierdo: “¿Sabes lo que quiero decir? Y así ahora consta como pagado y… y ya está. Aquí paz y después gloria. Y luego ya si hay un… cuando haya el retorno pues nadie se enterará”.

Izquierdo li està explicant que els diners que s’han extret de la caixa forta s’hauran de retornar al mateix lloc. Bustos li demana que no el fiqui en cap embolic i Izquierdo li assegura que per això es paga la multa en aquell moment. Ara ja només queda fer un darrer tràmit: agafar el cotxe del dipòsit municipal. Tant Duran com Izquierdo confirmen a Bustos que Cortés ha tret el vehicle. L’intendent recomana als fills realitzar un recurs per sentenciar la qüestió.

Accedeix a la primera de les converses, relacionada amb la dona de Bustos.

Comentaris
To Top