Ciutat

GRÀFICS: Digue'm de quin barri ets i et diré quin cotxe compres

Un vehicle Land Rover a Sabadell / Lluís Franco

Els veïns de Sabadell tenen una marca en ment quan han de comprar un cotxe: Seat. És el que demostren les dades sobre les matriculacions de vehicles fins a juny d'aquest any del Gremi del Motor a què ha tingut accés Diari de Sabadell. Seat destaca entre els sabadellencs amb 259 registres en aquest mig any. Li segueixen Audi (241), que es troba en xifres similars. Volkswagen (141), Peugeot (116), Dacia (113), Mercedes (111) i Citroën (109) són marques que també capten als sabadellencs, però tot varia quan es fa un cop d'ull per zones.

Les xifres del Gremi del Motor permeten veure els cotxes matriculats segons el Codi Postal. L'extracció d'aquestes dades revelen que les preferències dels sabadellencs són ben diverses quan han de triar un turisme. Al gràfic s'aprecia el total a la ciutat i si es fa clic a una de les marques, just a sota apareix la dada per zones.

Seat és la marca preferida en tres de les grans zones (08201, 08202, 08207). S'imposa doncs en el que és el centre de la ciutat, barris com Covadonga, Torre-Romeu i el Poble Nou, i també els barris del nord de la ciutat (Ca n'Oriac, La Roureda, Can Puiggener, entre d'altres. Mentrestant, les marques d'alta gamma, com Audi i Mercedes, s'imposen a les divisions 08205 (Gràcia, Can Feu, Els Merinals i Can Gamús) i 08206 (Castellarnau, Can Llong, Cifuentes, entre d'altres barris de l'oest de la ciutat). Renault i Dacia són les preferides en els sectors 08203 (Eixample i Sol i Padrís)  i 08204 (La Creu de Barberà, Espronceda, Campoamor).

Curiositats revelades

De les dades es poden extreure grans preferències per zones. Si bé hi ha marques que consten en les matriculacions d'arreu de la ciutat, n'hi ha d'altres que tenen un pes específic en una zona. El cas més extrem és el dels vehicles de la marca Audi: 219 dels 241 cotxes (90,9%) que es van registrar van ser al codi postal 08205.

Mapa segons la primera marca en vehicles matriculats. En vermell, allà on s'imposa Seat; en groc, on ho fa Renault. El blau clar representa Dacia i el blau fosc Audi. El gris és Mercedes.

Encara entre els cotxes més cars, la majoria de Mercedes (90%) i BMW (89,8%) matriculats ho van fer en la zona que pertany al 08206. Així mateix, també pot passat just al contrari: al centre costarà veure un BMW nou perquè no se n'ha matriculat cap en el que va d'any.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top