Ciutat

Unitat pel Canvi, contra la instal·lació d’una consulta privada al Mercat

Joaquim San José i Miquel Campo davant la nova consulta del Mercat Central / LLUÍS FRANCO

Els regidors d’Unitat pel Canvi asseguren en un comunicat que “cal dur a terme una modificació dels reglaments dels mercats municipals de Sabadell, per tal d’introduir la impossibilitat d’ubicar-hi instal·laciones mèdiques privades, recollint la protesta de la Marea Blanca i d’altres col·lectius en defensa de la Sanitat Pública, que compartim plenament”. La proposta d’UpC arriba després de l’anunci d’obertura d’una consulta privada de Metges de Capçalera en una parada del Mercat Central.

Segons Unitat pel Canvi, el reglament del Mercat Central, pel qual es regulen les activitats previstes i s’estableix com s’han d’autoritzar, va ser aprovat l’any 2004, i que l’Ajuntament de Sabadell no disposa de normativa que empari la denegació d’una sol·licitud admesa per qui gestiona el Mercat. De fet, explica Unitat pel Canvi el treball d’actualització dels reglaments és una qüestió que s’està treballant des del govern des de fa uns mesos, dins del replantejament general del model de gestió dels mercats municipals.

En aquest sentit el regidor de Salut, Ramon Vidal (UpC), manté que “en un moment com l’actual en que el model de sanitat pública gratuïta, de qualitat i universal, està en risc per les retallades acumulades, la privatització de la seva gestió, la manca d’inversió suficient i la pèrdua de drets laborals dels seus i de les seves professionals, des d’Unitat pel Canvi entenem que els reglaments dels mercats no han de facilitar la ubicació d’iniciatives sanitàries privades, permetent que s’instal·li aquest negoci privat en un bé públic de la ciutat“. Per aquest motiu, “hem traslladat a la resta de companyes i companys del govern la necessitat d’introduir una modificació als reglaments dels mercats en aquesta línia“, ha explicat Vidal.

Comentaris
To Top