Oci i cultura

Breu guia per introduir-nos al videojoc retro, per Rex Arcade

Il·lustració del videojoc clàssic Ghosts'n'Goblins / CAPCOM

Les recreatives que omplien les tardes de la canalla durant la dècada dels 80 no han mort: estan molt vives als tallers de Rex Arcade. Des de la seva nau a la Zona Hermètica, actualitzen, contrueixen i distribueixen els clàssics arcade, els de les 25 pesetes i els piques amb colegues.

A l’edició en paper d’avui del Diari de Sabadell portem una entrevista amb José Luis Moreno, gerent de Rex Arcade, però -a més- li hem demanat que ens faci un tour pels títols essencials del videojoc retro. Una guia a travès de 5 títols fonamentals des dels quals introduir-se en aquest món de pixels i simplicitat:

Street Fighter II

Moreno: “Aquest és un dels jocs que a mi, personalment em va marcar. A més, va suposar un abans i un després al gènere dels videojocs de lluita, i encara avui es continua re-versionant”. El pots provar aquí.

Pac-man

Moreno: “El come-cocos és un joc mític, molt emblemàtic. Potser és sencill pel que fa a la jugabilitat, però és un exemple molt detallat de com es jugaba a l’arcade en l’època daurada, en base a patrons repetitius de moviment”. El pots provar aquí.

Metal Slug

Moreno: “És un shoot’em up -un joc de tirs-, i seria un videojoc que recomanaria als més joves, ja que connecta amb una sensibilitat més actual. Pel joven és molt divertit travessar tots els nivells plagats d’enemics”. El pots provar aquí.

Ghosts’n’Goblins

Moreno: “Aquest és un joc arcade considerat per sobre dels estàndars de dificultat, però com a joc de plataforems complicat, agradarà a qui busqui un repte”. El pots provar aquí.

Windjammers

Moreno: “El mític joc esportiu on pots demostrar la teva habilitat davant els teus amics”. El pots provar aquí.


A més d’aquests cinc, Moreno en destaca un bon grapat d’altres títols molt importants en la història del mitjà –Outrun, Space invaders, Galaxian, King of fighters, Arkanoid, Tetris, Cadillacs and Dinosaurs, Double Dragon, Shinobi, Mortal Kombat, Golden Axe…-, però ens detindrem aquí. I a tu, quin és el joc clàssic que més t’agrada?

Comentaris
To Top