Ciutat

Covadonga treu a passejar els seus gegants per la Festa del barri

Els Gegants de Covadonga en plena passejada acompanyats des veïns i veïnes

El barri de Covadonga-centre, va viure aquest cap de setmana una nova edició de la seva Festa Major. Com ja és habitual en aquest barri. Divendres, la festa va començar amb repicada de campanes, i a les 21 hores va tenir lloc la XXIV Milla Urbana Infantil d'Atletisme i un quart d'hora més tard la XXVI Milla Urbana  Categoria Absoluta. A les deu es va fer el concert de la Banda Municipal i tot seguit el sopar col·lectiu, a la plaça de la Sardana. Per acabar  el primer dia de Festa Major, a les 22,45 tothom qui va voler va poder veure Cinema Familiar

A Covadonga,  els gegants i capgrossos són uns grans protagonistes de la festa i acompanyen als veïns i veïnes pels carrers i places. És habitual doncs que els diumenges de festa grossa els gegants sortin al carrer en aquest barri, abans però ja ho hauran fet les bicicletes i els que juguen a petanca .  Cap a les 12, es fa la plantada de gegants, que té lloc a la plaça Sant Salvador, després el seguici baixa  pel carrer Covadonga fins a  acabar a la plaça Laietana.  En aquesta plaça també es tradicional celebrar un concurs de truites. I el matí acaba amb una fideuà popular a la plaça de la Sardana. Diumenge matí, va ser el dia que es  van trobar totes les famílies amb nens.

Publicitat

A la tarda, a la mateixa plaça de la Sardana es va fer el Concert Coral amb  les corals locals Lladoners, Talia i El Ciervo. i tot seguit la cantada d'Havaneres a càrrec del grup Tela Marinera. Els veïns no es van descuidar de fer el tradicional cremat (foto de dalt). I a la nit les Bruixes del nord van oferir un espectacle de llum i foc.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top