Publicitat
Vallès

El fracàs escolar dels alumnes immigrants a l'ESO gairebé duplica el dels autòctons

Alumnes de l'IFE de l'INS Mollerussa expliquen un conte a infants de P-5 / ACN

Segons desvela un nou estudi del Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB, els alumnes autòctons que no assoleixen l’ESO són el 10,3%, mentre que en els alumnes de segona generació d’immigrants -nascuts a Espanya però amb pares nascuts a l’estranger- el percentatge arriba al 17,3%. En el cas dels alumnes de la generació 1 -nascuts a l’estranger que han arribat a Catalunya amb set o més anys-, és el 29,2%.

Segons conclou l'estudi -elaborat per Jordi Bayona i Andreu Domingo i titulat El fracàs escolar dels descendents de la immigració a Catalunya: més que una assignatura pendent-, la distància que separa aquest grup dels resultats de la població autòctona són "insostenibles". El text apunta a una “intolerable racialització del fracàs escolar” que requereix una actuació urgent.

Publicitat

Els investigadors han utilitzat dades del Departament d’Ensenyament creuades per l’Idescat amb el Registre Estadístic de Població per estudiar el rendiment escolar per al curs 2015-16 -on el 30,4% de l’alumnat matriculat a 4rt d’ESO en escoles públiques tenen relació amb la immigració; és a dir, 12.976 alumnes-. Per a l’anàlisi del rendiment escolar s’han utilitzat les dades d’assoliment del Grau d’ESO dels alumnes d’escoles públiques.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top