Ciutat

Forcadell arriba a la presó de Mas d’Enric, al Catllar

L'arribada de Forcadell en el cotxe gris a Mas d'Enric / ACN

La sabadellenca i expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha arribat a les 11:30h d’aquest matí a la presó de Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès), procedent de Puig de les Basses, a Figueres. Forcadell ha arribat en un cotxe no logotipat, presidit d’un vehicle patrulla dels Mossos d’Esquadra. Unes 300 persones han seguit la convocatòria de l’ANC i han fet una cadena humana a la carretera que condueix a la presó, vestits de groc i cridant ‘Carme, llibertat’, per mostrar-li el seu suport.

Des de primera hora del matí, desenes de persones s’han dedicat a penjar llaços de color groc i han fet pintades a la calçada en els dos quilòmetres de l’itinerari que ha recorregut el cotxe de l’expresidenta del Parlament. Forcadell, nascuda a Xerta (Baix Ebre), va sol·licitar el trasllat a aquest centre penitenciari, un cop traspassada a Catalunya, per la proximitat amb la seva família de les Terres de l’Ebre.

També s’han fet pintades a la calçada, on ara es poden veure llaços grocs, la paraula ‘Llibertat’ o tots els noms dels polítics presos escrits davant del centre penitenciari. L’ANC i el CDR, que havien demanat l’atenció als seus canals des de primera hora del matí per saber l’hora de la concentració, han avisat a les 9.30 hores del matí que el vehicle que traslladava Forcadell havia sortit de la presó de Figueres. Així, han demanat que tothom que volgués rebre l’expresidenta del Parlament es dirigís cap a Mas d’Enric en el transcurs de menys de dues hores.

Anul·lat l’acte Free Forcadell

Aquest dissabte a Sabadell s’havia de celebrar un gran acte amb concerts i parlaments d’una gran quantitat de polítics com el president del Parlament, Roger Torrent, successor de Forcadell. L’acte, però, ha quedat posposat fins al proper 15 de setembre per la previsió de pluges d’aquest cap de setmana.

Publicitat
Comentaris
To Top