Ciutat

Sabadell, ciutat mobiliari? Els gràfics per entendre la crisi de les xinxes

Els veïns d’Espronceda assenyalen l’abandonament massiu de mobles, juntament amb un suposat mal servei d’SMATSA, com a causes principals de la plaga de xinxes que afecta el barri.

Les dades facilitades per SMATSA assenyalen que ha augmentat el volum de mobles abandonats en els darrers anys fins a arribar a 475.006 objectes recollits pels carrers de Sabadell en el 2017. Ni més ni menys que 1.301 al dia. De fet, els objectes abandonats són la majoria dels recollits: només un 19,07% es recull amb previ avís telefònic.

Per veure-ho amb més perspectiva, és bo fer un cop d’ull a les tonelades de mobiliari recollit en un any, xifra que ha facilitat l’Ajuntament de Sabadell: 8.004 tonelades. O el que és el mateix: el pes de quatre elefants al dia en mobles.

Les dades de l’Ajuntament de Sabadell mostren, com les de SMATSA, un augment en el nombre de deixalles voluminoses els darrers anys; tot i que iguala les quantitats a xifres d’abans de la crisi econòmica. Val a dir també, que les xifres facilitades per l’empresa corresponen al nombre de voluminosos recollits, amb independència de les seves mides i pes. Així, dues làmpades, compten igual que dos sofàs. I cinc trossos de fusta, comptabilitzen igual que una nevera.

Tant les dades governamentals com les de l’empresa de neteja mostren però, un augment en els residus els darrers anys, i especialment durant aquesta època de l’any. L’estiu és el moment en què habitualment hi ha més recollida de mobles, tal com es mostra en la dinàmica dels darrers exercicis, amb l’única excepció del 2015.

En l’edició d’aquest dissabte, PJ Armengou profunditza més en les xifres i analitza la problemàtica a què apunten i les conseqüències que poden derivar-se pels veïns.

Comentaris
To Top