Ciutat

Inaugurat el carril bici de l’avinguda de la Concòrdia

El nou carril bici ocupa el que abans era el carril de bus-taxi de pujada

El nou carril bici / CEDIDA

L’avinguda de la Concòrdia estrena un carril bici en doble sentit, redueix la circulació de cotxes a dos carrils i s’ha asfaltat de nou. Aquest dilluns l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, amb el tinent d’alcalde Juli Fernàndez, el regidor Xavier Guerrero i diferents veïns van estrenar el nou carril bici de la Concòrdia amb una pedalada a les sis de la tarda.

D’aquesta manera, el carril bus-taxi se sumprimeix i aquests vehicles circularan pel mateix carril que la resta. Les obres han permès donar prioritat als vianants alçant l’encreuament amb els carrers perpendiculars, que ja són zona 30. Per aconseguir-ho s’ha fet la vorera de la banda dels porxos contínua, cosa que permet als vianants caminar sense baixar de la vorera. Així, són els vehicles els que l’han de remuntar per incorporar-se a l’avinguda. A les cruïlles de la part del sud s’han eixamplat les voreres i s’ha reduït la longitud dels passos de vianants, com a mesura de protecció i per tal de reduir la velocitat de circulació dels vehicles.

També s’ha actuat a la cruïlla de l’avinguda de la Concòrdia amb la Gran Via i l’Eix Macià, amb petites actuacions com l’eliminació d’illetes i una nova senyalització horitzontal per tal de distribuir l’accés i la sortida als vehicles.

Crítiques pel seu cost

Des de Ciutadans s’han mostrat crítics amb el cost de les obres, 295.ooo euros. El portaveu del grup municipal, José Luis Fernández, assegura que “perjudica la movilitat de la zona i de la ciutat”.

Comentaris
To Top