Ciutat

Macaco i Ramon Mirabet caps de cartell de la festa major

Descobrim els secrets de la Festa Major, del 7 al 10 de setembre

Macaco i Ramon Mirabet seran els encarregats d’encapçalar la programació musical de la Festa Major del Sabadell d’aquest 2018, que es celebrarà del divendres 7 de setembre al dilluns 10. Als dos grups, el dissabte, també els acompanyarà el grup JoBK.

Aquest any, pel que fa als concerts, es dividiran en tres espais: l’Espaiconcerts a l’Eix Macià, a la Plaça Sant Roc i a l’Estruch. A l’Eix Macià, a banda dels tres concerts programats per dissabte, pensats per tots els públics, divendres es farà una aposta clara per la música electrònica i més jove de la mà de Prozac Soup, Dj Magenta i el grup basc We Are Standard (WAS), el plat fort de la nit de divendres.

Pel que fa a diumenge, arribarà l’aposta de la nit de barraques amb Balkan Paradise Orquestra, Xavi Sarrià i Ebri Knight.

Pel que fa al diumenge, la nit de tancament, repetirà la Salseta del Poble Sec.

Al llarg dels quatre dies de Festa Major no faltaran tampoc les habituals activitats i concerts repartits per tota la ciutat, que aquest any es repartiran per tot l’Eix Central que travessarà Sabadell de dalt a baix, i que diumenge i dilluns es tallarà el seu accés per fer-lo totalment transitable pels vianants.

També hi haurà concerts a la Plaça Sant Roc: Divendres Cherry & The Ladies, dissabte l’actuació de la Banda de música de Sabadell i diumenge, D’Kantaka & Sabadell connection. El tercer escenari on es programarà concerts serà a l’Estruch on divendres hi actuaran Lluís Coloma Trio, i Aisha Fy & The Ray-Band. Dissabte The Amy’s Soul i Californications, i diumenge, diversos grups de la coordinadora de músics.

La Festa Major de les Barraques

A banda de compartir espai amb l’escenari EspaiConcert de l’Eix Macià, la comissió de Festes Populars també comptarà amb altres activitats a banda dels concerts a l’escenari gran. També comptarà amb un escenari petit on s’hi faran activitats de micro obert, el concurs de flams o una actuació de Bollywood. També la Comissió de Festes Populars comptarà amb altres activitats com el Cinefòrum a l’Obrera, la tirada de bitlles a la plaça Frederic Mompou, o el multitudinari Correbars de la mà dels Destil·lats per la Festa, que començarà a Can Capablanca, fent un recorregut per diversos bars de la ciutat.

La Festa Tradicional

La festa també girarà entorn els actes tradicionals, que aquest any comptaran amb algunes novetats, com el canvi en la cercavila, que tindrà una sortida desdoblada en dos punts, o les noves activitats i itineraris dels Gegants i els Capgrossos.

Tampoc hi faltaran els habituals espectacles tradicionals com el concurs de menjaflams, titius i garrotins, els aplecs de Festa Major, o els castells de focs que tancaran la festa juntament amb la Salseta de Poble Sec.

Gemma Ruiz serà l’encarregada de fer el pregó d’aquest any, com ja es va anunciar fa uns dies.

La Festa Esportiva

Per altra banda, la festa major també girarà al voltant de l’esport. Aquest any repetiran les clàssiques curses de la Festa Major de 7, 14 i 21 quilòmetres, com també la passejada de bicis, patins i la gimcana. En l’àmbit esportiu la Festa Major comptarà amb la col·laboració de pràcticament totes les entitats esportives de la ciutat. També repetirà la Festa del Bàsquet, amb Global Bàsquet, Creu Alta Sabadell i La Balles, l’Open Internacional d’Escacs, els Batejos de submarinisme, el Festival de Hip-Hop i l’Exhibició de modelisme naval. Tampoc faltaran els diferents tornejos esportius.

Accessibilitat

Com és habitual, es celebrarà el primer divendres del mes de setembre, fet que aquest any farà que molts sabadellencs puguin allargar la festa amb el pont de l’11 de setembre. Aquest any, a més, es seguirà apostant per la idea de “La festa de punta a punta”, consolidant la idea de l’Eix Central que travessa la ciutat. Precisament aquest eix estarà tallat a la circulació de vehicles diumenge i dilluns per fer-ho accessible a peu pels vianants.

També durant els dies de festa s’activarà un servei de bus gratuït de la línia N1 Espronceda-Ca n’Oriac-Can Deu i la línia N4 La Serra-Can Rull-Merinals, en els dos sentits. Aquest servei, que s’allargarà de les 11 de la nit a les 6 de la matinada, serà totalment gratuït.

El pressupost, de la part de la programació cultural, ha sigut de 410.000 euros, més que l’any passat, que va ser de 377.000. A més, també s’han augmentat la quantitats de mocadors de festa major que es repertiran, després que els 3.500 que es van repartir l’any passat es van esgotar ràpidament el primer dia. Aquest any se’n repartiran fins a 7.500.

Comentaris
To Top