Oci i cultura

Arrenca l’exposició de Pilarín Bayés a la Vapor Badia

‘Catalunya il·lustrada’ es podrà veure des d’avui fins el 30 d’agost

Una il·lustració inclosa a 'La Història de Catalunya' / PILARÍN BAYÉS

Catalunya il·lustrada és el títol de l’exposició sobre Pilarín Bayés que acull des d’avui i fins el 30 d’agost la Biblioteca Vapor Badia. La mostra recull una síntesi dels sis volums de l’obra La Història de Catalunya, un compendi publicat el 2014, escrit per una quinzena d’historiadors i il·luminat per la il·lustradora vigatana.

L’objectiu d’aquesta mostra itinerant és -segons destaca el comunicat de l’Ajuntament- “donar una visió ràpida, entenedora i rigorosa dels fets i gents que han passat per Catalunya durant els últims 450.000 anys”. La exposició -organitzada per la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i l’Estudi Pilarín- recull reproduccions dels dibuixos que Bayés va fer per als llibres i diversos objectes pertanyents a l’autora que formen part del seu procés creatiu.

L’univers Bayés

Nascuda Pilar Bayés i de Luna el 1941, Pilarín Bayés porta poblant l’imaginari dels nens i nenes catalans des de fa dècades. Els seus personatges -simpàtics, infantils, naifs i sempre, sempre, amb les galtes vermelles- han aparegut a unes 700 llibres, traduïts a diverses llengües.

La il·lustradora ha treballat a revistes -en destaca la seva època a Cavall Fort-, auques, cartells i muralls, i entre els temes que ha abordat hi passen des de personatges bíblics a mites de la Història universal, passant pels contes de fades i els seu amor per Catalunya. Ara, els sabadellencs tenen la oportunitat d’entrar al seu imaginari personal tan sols creuant l’umbral de la biblioteca.

Una il·lustració inclosa a ‘La Història de Catalunya’ / PILARÍN BAYÉS

Comentaris
To Top