Vallès

A presó els líders d’un clan que plantava marihuana i organitzava ‘narcoassalts’

Material intervingut pels Mossos el 20 de juliol / MOSSOS

El passat 20 de juliol els Mossos van detenir quinze persones d’un clan familiar que es dedicava a gestionar plantacions de marihuana i organitzaven ‘narcoassalts‘. Als detinguts se’ls acusa de múltiples delictes: organització criminal, robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal, tràfic de drogues i usurpació de funcions públiques.

Durant la investigació es van fer 13 entrades i registres en domicilis del Vallès Occidental, a Sabadell es va fer una de les detencions, i del Moianès. La investigació es va iniciar a finals del mes de maig a partir de l’assalt que va patir un ciutadà de nacionalitat marroquina a Terrassa, per un grup de set homes que el van agredir, el van deixar insconscient i el van traslladar fins a Badia, on el van seguir torturant durant tres hores, aproximadament. Després d’haver-lo colpejat, part dels autors van marxar al domicili de la víctima i hi van entrar per la força.

Aquest mes de juliol es va repetir una situació similar. Alguns del autors de l’assalt a Terrassa van tornar a actuar, aquest cop a a Viladecavalls, on van perpretrar un robatori amb violència a l’interior d’un domicili, accedint amb pistoles i i fent-se passar per policies, per detenir il·legalment una persona amb ús de brides i sostreure la plantació de marihuana que hi havia a l’interior.

Els 15 membres van passar a disposició judicial del jutjat d’instrucció nº 3 de Terrassa, que va decretar presó per 7 d’ells i llibertat amb càrrecs per la resta.

Un autèntic arsenal

En les entrades i registres els Mossos van decomissar una arma de foc real, vuit armes de foc simulades, munició real i de fogueig, brides, un indicador lluminós característic dels cotxes de la policia, uns 38.000 euros, diferents peces de roba i els telèfons que portaven part dels autors en el moment dels assalts i altres armes per practicar les agressions com defensa extensible, un puny americà o un esprai de defensa. A més, en cinc dels domicilis instal·lacions i cultius indoor de marihuana.

Comentaris
To Top