Diners

Defensen la cotització dels autònoms amb ingressos reals

Autónoms Pimec, una de les dues empreses que ho promouen / CEDIDA

Autònoms Pimec i el Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya reiteren la necessitat d’ajustar les contribucions a la Seguretat Social dels autònoms als seus ingressos nets reals i no la suma de la facturació del període. Segons han defensat en un comunicat conjunt, la patronal i l’entitat col·legial també valoren positivament l’aprovació del reial decret aprovat pel consell de ministres per combatre la figura dels falsos autònoms.

Tanmateix, Autònoms Pimec i el consell consideren “imprescindible que aquesta contribució s’estableixi sobre paràmetres real, és a dir, sobre ingressos nets reals i no sobre escales o sobre la base del que s’ha facturat’’. Per poder adequar al màxim a la realitat econòmica de l’autònom la seva cotització s’hauran d’establir mecanismes d’autoliquidació “que permetin constatar quin és el volum facturat i quin és el volum cobrat, ajustant l’import final a la realitat’’.

Combatre els falsos autònoms

Les dues entitats també celebren l’aprovació del reial decret per part del consell de ministres que servirà per “combatre” la figura dels falsos autònoms que no fan res més que perpetuar la precarietat laboral, empobreixen la caixa de la Seguretat Social i generen competència deslleial basada en una reducció de costos fraudulenta contra empreses i organitzacions que sí que compleixen amb les seves obligacions amb treballadors i la Seguretat Social.

A més, Autònoms Pimec i el Consell del Col·legi de Graduats Socials reclamen un marc legislatiu clar que aporti seguretat a les petites i mitjanes empreses a l’hora de situar en el règim adequat el professional que presti algun tipus de servei’’.

Comentaris
To Top