Publicitat
Ciutat

El torrent de Colobrers tancat un mes per les destrosses de la pluja

El torrent de Colobrers estarà un mes tancat com a mínim

FOTO: Marcel Fernández

La forta tempesta que va caure divendres passat ha destrossat algunes zones del torrent de Colobrers, també conegut com a torrent de la Tosca, torrent de Can Pagès o de la Boca del Llop. Concretament, les pluges fortes de divendres al migdia han malmès part del camí i han destrossat les passeres que permetien travessar el torrent, menys una que només ha quedat malmesa i actualment és inestable. A causa d’aquestes destrosses, des d’ahir dilluns l’Ajuntament ha prohibit l’accés a la zona mentre es realitzen les reparacions.

Segons explica el regidor de Sostenibilitat i actual alcalde accidental, Joan Berlanga, les tasques de reparació s’allargaran com a mínim un mes per arreglar els passatges que travessaven el torrent per diversos punts. De moment, encara s’està treballant per tal de realitzar un pressupost que permetrà saber quant costaran aquestes reparacions, però mentrestant, l’equip de manteniment del rodal ja ha començat a treballar per netejar els espais afectats per l’acumulació de brutícia. Les tasques de reparació consistiran a reconstruir les passeres i arreglar els camins que s’han vist afectats per les pluges torrencials i pels vents forts d’ara fa quatre dies.

La destrossa la va fer notar el regidor independent Toni Font mitjançant Twitter:

Berlanga va respondre que havien vist les destrosses i que treballarien per restablir la normalitat de la zona, i també per netejar la brutícia arrossegada per les pluges que s’acumula en certs punts del torrent. Font també va fer notar el mal estat d’algunes àrees del Ripoll que encara ara estan embussades.

Les passeres

Les passeres són petites construccions de fusta que permeten travessar zones d’aigua o forats del torrent. Habitualment aquestes construccions s’utilitzen per substituir la funció dels ponts en espais més petits i poc profunds, i permeten passar sense problemes les persones caminant, però no permeten que ho facin amb tanta facilitat certs vehicles.

Publicitat
Comentaris
To Top