Ciutat

Augmenten un 17% les queixes a la Síndica de Greuges

El primer semestre del 2018, la Síndica de Greuges de Sabadell ha recollit 86 queixes ciutadanes

La Síndica de Greuges de Sabadell, Eva Abellan / LLUÍS FRANCO

El primer semestre del 2018, la Síndica de Greuges de Sabadell ha recollit 86 queixes ciutadanes, una xifra que suposa un augment d’un 17% que en el mateix període de l’any anterior. El juliol, Eva Abellan, va presentar els resultats a la junta de portaveus.

Durant els primers sis mesos, s’han tancat 76 expedients (la majoria provinents de l’any 2017). D’aquests, 10 s’han resolt amb greuge per part de l’Ajuntament, 14 amb no greuge, 19 s’han resolt en tràmit, és a dir, l’Ajuntament ha actuat abans que la síndica resolgués l’expedients. La resta d’expedients, o bé s’han traslladat al Síndic de Catalunya o bé s’han arxivat, el ciutadà hi ha renunciat o s’han derivat a mediació.

La sindicatura ha fet 30 recomanacions a l’Ajuntament de les quals només una ha estat acceptada i una ha estat rebutjada. La resta estan pendents de resposta.

La taxa de residus

Les multes d’aparcament, en concret les queixes per les sancions a la zona blava, destaquen amb vuit expedients oberts. També l’ús de l’espai públic pel que fa a usos privatius inadaequats i l’il·luminació dels carrers han estat objectes de queixes.

El cobrament de la taxa de residus d’enguany ha suposat motiu de queixa per a molts ciutadans que han vist que se’ls ha incrementat notablement respecte l’any passat. Les casuístiques que han arribat a la sínidca són molt similars. Per això, Eva Abellan ha obert una actuació d’ofici per analitzar la nova fórmula de càlcul de la taxa i valorar els possibles greuges per a la ciutadania.

Comentaris
To Top