Ciutat

Bicicleta, família, amics... i tapes

La sisena edició del recorregut ciclista i gastronòmic aplega una cinquantena de persones

Participants a la sisena edició del 'Bicitapa' gaudeixen d'unes patates braves a La Microcerveseria de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Són les onze i mitja del matí, i les barraques de l'Eix Macià són totes buides després del primer dia de Festa Major. Només una paradeta, la dels Gegants de Gràcia, congrega un bon grup de persones. Són els participants de la sisena edició del 'Bicitapa', una activitat que convida a fer un passeig en bicicleta per Sabadell mentre es fa un tastet de tapes. "Aquest any som una cinquantena, però sovint som més d'un centenar. La gran majoria de gent repeteix. Venen moltes families joves amb nens”, explica l’Àngel Velasco, que organitza l'activitat.

Cada any, la passejada acaba amb una votació per decidir la millor tapa de la ruta. Els bars que aquest 2018 han participat a l'activitat, a més de la barraca dels Gegants de Gràcia a l'Eix Macià, són el bar Can Capablanca (al carrer Comte Jofre), La Microcerveseria (al carrer de l’Estrella), El Llit (al Passeig de la Plaça Major) i La Tete (a la Plaça del Gas). "Nosaltres és el primer any que hi participem", explica el Miquel Carbonell, responsable de La Tete, "però és una experiència molt maca. Fas una part de la Festa Major més diürna i familiar. Nosaltres estem acostumats a l'activitat de nit, i és maco participar en una cosa així. L'any que ve repetirem".

Les tapes d'enguany han estat força variades. Els Gegants de Gràcia han optat per oferir un tastet d'hummus; el Can Capablanca, un original caneló de pollastre rostit amb ceba en comptes de pasta; la Microcerveseria, unes delicioses patates braves; el Llit, croquetes; i La Tete tartaletes a escollir entre hummus de cigrons i hummus de pèsols. Tot, regat amb cervesa, aigua o refrescos que els participants anaven omplint en els seus vasos de Festa Major bar rere bar. "No tothom acaba el recorregut!", riu una ciclista del 'Bicitapa'.

Publicitat

Descans i braves a mig recorregut de la 'Bicitapa' / VICTÒRIA ROVIRA

Bicicletada en família

Mares, pares, nens i nenes han recorregut uns tres quilòmetres a pas relaxat, cadascú al seu ritme, i fent les parades de rigor als bars. La Isabel fa tres o quatre anys que participa a la 'Bicitapa': "Hi venim sempre tots quatre, l'Eduard [la seva parella], el Xavi [el seu fill] i el nostre gos, el Brako", explica mentre tasta les braves de La Microcerveseria. A mig recorregut, la opinió de la família està dividida: a l'Eduard li ha agradat la tapa de Can Capablanca; al Xavi, les tapes; i a la Isabel, l'hummus dels Gegants de Gràcia. "Al Brako li agrada tot", explica somrient la Isabel.

L'itinerari acaba cap a dos quarts de tres de la tarda, a la Plaça del Gas, amb visita a La Tete inclosa. Mentre els participants deliberen i tasten la darrera tapa, les tartaletes de pèsols o cigrons de La Tete, el grup All Foll toca música variada a ritme de fabiol, tambor i acordió. "És la primera vegada que acabem l'itinerari amb música; normalment votavem a mà alçada i prou, però aquest any ens hem decidit per fer una mica de festa", explica una de les organitzadores.

Temps per decidir-se. L'Estop, un dels organitzadors, agafa el micròfon i comença a comptar les mans amunt. Enumera un rere l'altre els bars pels quals han passat. Hi ha diversitat d'opinions. El Llit i Can Capablanca són els que tenen més adeptes. Finalment s'emporta el diploma de guanyador el Casal independentista i Popular de Sabadell del Carrer Comte Jofre: Can Capablanca. Un participant comenta: "Era el més original, ceba farcida de pollastre... Això fa molt Sabadell", diu.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top