Ciutat

Diada de Festa Major agredolça per als Saballuts

Els Saballuts només poden carregar el 4 de 9, pateixen algunes lesions i acaben amb el 5 de 8 i el 3 de 8

Els Saballuts han descarregat el 5 de 8 a la segona ronda / ÓSCAR ESPINOSA

No ha sigut una bona jornada castellera per als Saballuts. Els assajos havien anat prou bé els dies previs i han decidit anar a totes amb el 4 de 9 amb folre d’entrada. Però després de desmuntar el folre en el primer intent, en el segon han aconseguit carregar el castell amb molt patiment, i no han pogut resistir la sortida de la canalla i ha fet llenya. Una llenya, a més, que ha deixat seqüeles, amb almenys dos castellers lesionats -cal avaluar-ne encera el grau-, i que ha influït en els castells posteriors.

El 4 de 9, pocs segons abans de caure / ÓSCAR ESPINOSA

Després de la mala caiguda del 4 de 9 amb folre, l’equip tècnic ha decidit amb encert rebaixar expectatives i no arriscar. Han optat per fer a la segona i la tercera ronda dos castells que tenen molt segurs per agafar confiança: el 7 de 7 i el 3 de 8. Els han descarregat tots dos amb solvència i sense patir, però la sensació amb la que han acabat ha sigut agredolça. Ara els toca refer-se físicament i anímicament per preparar el Concurs de Castells, el 7 d’octubre.

Les altres colles convidades també han estat molt més lluïdes. No els ha caigut cap castell, però perquè han portat a plaça construccions per sota del seu nivell.

Els Minyons de Terrassa, per exemple, colla de gamma extra, i la que s’endú bon part del pressupost de la jornada pel seu catxé, només ha descarregat el 3 de 9 amb folre, el 2 de 8 i el 4 de 8, molt per sota del que poden i saben fer.

Els Castellers de Barcelona, amb molts pocs efectius per culpa del Pont de la Diada, han descarregat el 3, el 4 i el 5 de 8. Mentre que els Xiquets de Tarragona han descarregat el 3 i el 4 de 8 i la torre de 7.

Per acabar, set pilars de 5 simultanis de totes les colles a l’hora. I de ressopó, els Saballuts han clos la seva diada amb un vano de quatre pilars de 4 i el pilar descarregat al balcó de l’ajuntament.

En definitiva, una jornada de mínims que no passarà a la història de la diades de Festa Major de Sabadell. Els Saballuts ja van tocar el cel ara fa un any a la plaça Sant Roc i no es pot tocar el cel cada dia.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top