Ciutat

Les obres als FGC fan caure els usuaris un 1,1% aquest agost

Un tren a Can Feu - Gràcia / Lluís Franco
Usuaris d'FGC a Can Feu - Gràcia, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Com era d’esperar -les obres sempre comporten incomoditats-, el nombre d’usuaris a la Línia Barcelona-Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’ha reduit durant l’agost. Concretament, un 1,1%. Si durant l’agost de l’any passat els Ferrocarrils van comptabilitzar 2.800.068 validacions; aquest any han estat 2.770.200.

Aquestes són, però, xifres més voluminoses que les del 2016 (2.390.722), cosa que indica que el descens de viatgers a causa de les obres només frena, i no atura, el creixement d’usuaris d’FGC. De fet, els viatges acumulats entre gener i agost als FGC del Vallès han crescut un 4% respecte el mateix període de l’any passat. En total, la línia ha rebut 42,5 milions de viatges; 1,6 milions més que el 2017.

Les parades perjudicades

Les estacions afectades pels dos talls de la S2 (Can Feu - Sant Quirze i Can Feu - Bellaterra) han perdut el 35,4% dels viatges. Durant els més de 70 dies que han durat les obres de soterrament de la línia a l’entrada de Sabadell i els treballs de millora a les vies a l’altura de l’Universitat Autònoma, els FGC han vist reduïr-se en 228.636 persones els viatgers esperats.

L’estació més afectada ha estat la d’Universitat Autònoma, que ha passat de 10.567 validacions el 2017, a zero aquest any. Les estacions de Bellaterra i Sant Quirze, en canvi, han pujat en usuaris un 256,6% i un 22,8%, respectivament, ja que eren els punts de connexió amb els autobusos substitutoris. Totes les estacions de Sabadell (Can Feu | Gràcia, Plaça Major, La Creu Alta, Nord i Parc del Nord) han perdut viatgers durant l’agost.

Servei restablert

Ahir, 10 de setembre, va ser el primer dia de servei després de les obres de soterrament del tren. Els convois han pogut circular amb normalitat un dia abans del previst i després de dos mesos i mig de treballs. Els operaris han treballat durant les 24 hores del dia i totes les setmanes per poder acabar les obres a temps.

El passat dijous, FGC va celebrar l’acte institucional de finalització d’obres. A més de les diverses personalitats i directius de l’empresa, alguns veïns del barri van assistir a l’esdeveniment. Tots van agraïr la celeritat en les obres i van celebrar l’esperat soterrament de les vies: “Les molèsties han estat poques en comparació al bé que ens farà tenir les vies sota terra”, va dir una veïna.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top