Ciutat

Dimecres, primer dia de classes amb molts canvis a la mobilitat

Avui comença el curs escolar i es posaran a prova les noves àrees Petó i adeu

Avui comença el curs escolar i es posaran a prova les noves àrees Petó i adeu que l’Ajuntament ha estat instal·lant aquest estiu a prop de tres escoles del Centre: la Sagrada Família, l’Escola Pia i l’Escola del Carme. L’objectiu d’aquesta iniciativa és evitar el col·lapse de trànsit en els carrers propers a les hores d’entrada i sortida de les escoles. Tal com indica el seu nom, es tracta d’aparcar just el temps de dir-se adeu, pares i fills, en el mínim temps necessari, i deixar pas als vehicles que vinguin darrere. Serà una prova pilot, que si funciona es podria estendre a altres escoles de la ciutat.

Aquests nous aparcaments, que estan situats en espais de zona blava i de càrrega i descàrrega, funcionaran com a Petó i adeu només a les hores d’entrada i sortida de les escoles. A cada centre, un cartell informarà de l’horari d’aparcament, amb un màxim de 2 minuts cada un. S’han reservat diferents nombres de places de Petó i adeu per a cada escola. En algunes, però, s’ha hagut de buscar aparcament a carrers laterals per falta d’espai. És el cas de l’Escola Pia, on hi haurà places per aparcar al carrer l’Estrella i també al carrer Corominas. A l’Escola del Carme hi haurà quatre places situades davant mateix de la nova sortida de l’escola al carrer Josep Renom, i cinc més al carrer Capmany i sis en dos blocs de tres al carrer de Garcilaso.

Aquesta prova pilot tindrà un seguiment per part de l’Ajuntament, que estudia la possibilitat d’expandir-la a altres centres educatius. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, va explicar al D.S. que també estan estudiant la possibilitat de posar-ne al voltant de l’escola Calvet d’Estrella al barri de Ca n’Oriac. Per garantir el bon funcionament d’aquesta iniciativa, s’ha previst que els primers dies d’escola hi hagi vigilància. La vigilància anirà a càrrec d’agents de la Policia Municipal i també de persones que han de fer tasques socials per poder recuperar punts en el carnet de conduir.

Pilones i passos vermells

També s’han pintat els passos de vianants de color vermell a algunes cruïlles per fer-los més visibles als conductors. I s’han instal·lat pilones de cautxú –pintades de diversos colors– i de ferro per impedir els aparcaments incívics damunt les voreres. Ajuntament i les AMPA coincideixen en la necessitat de buscar més vies que permetin augmentar la seguretat a l’hora d’accedir a l’escola. Una d’aquestes vies serien els camins escolars, que ara per ara només formen part d’un estudi.

Comentaris
To Top