Ciutat

Comença el procés participatiu de l’Ajuntament preguntant què faries “si fossis alcalde”

La regidora Gloria Rubio, a la presentació de la campanya / LLUÍS FRANCO

“És el tercer any que organitzem el procés participatiu Construint ciutati estic segura que hi ha gent a Sabadell que encara no sap que ho fem”, diagnosticava aquest matí la regidora de Participació, Gloria Rubio. Aquest dilluns 17 de setembre es donarà el tret de sortida a l’edició d’enguany, i -per intentar revertir la manca de participació dels dos anys anteriors– l’Ajuntament ha presentat una campanya publicitària que pregunta als ciutadans què farien “si fossin l’alcalde”.

En total són vuit cartells que presenten a diversos sabadellencs -molts d’ells, membres d’entitats locals- imaginant futurs possibles per a la ciutat. “Si jo fos alcaldessa, faria un festival de metal a Can Deu”, es llegeix a un, mentre que a un altre, una dona diu que posaria “gronxadors i tobogans per a adults als parcs”. “Enteníem que per assolir el repte d’augmentar la participació i donar a conèixer el Construint ciutat a la gent -ha explicat Rubio- calia una campanya engrescadora i divertida”.

La regidora ha recordat les xifres d’anys anteriors: dos milions d’euros gastats –cada any, també aquest, es dedica un milió del pressupost a aquesta finalitat- i 31 projectes encetats. “Si participa més gent, tindrem més propostes i més legitimitat per als projectes guanyadors”, ha explicat Rubio. El primer any van participar unes 6.100 persones i el segon, 3.900.

Com funciona el procés participatiu?

Els cartells amb les propostes “cridaneres” -segons Rubio- es trobaran per tota de la ciutat, i acompanyaran al tret de sortida de la primera fase del procès, la presentació de propostes a les oficines de Sabadell Atenció Ciutadana, que durarà des d’aquest dilluns fins al 29 d’octubre. Durant aquesta fase es faran dues sessions de treball amb les entitats, una aquest dilluns -a les 18:30h al Casal Pere IV, oberta a la ciutadania- i altra el dilluns següent, el 24.

Superada aquesta fase, es passarà a la validació dels projectes presentats, per tal de controlar que compleixin amb els requisits estipulats, i del 8 al 21 de gener tindrà lloc la segona fase, la votació. Aquesta es farà a travès del web Decidim Sabadell, on els ciutadans podran donar el seu suport a les diferents propostes. De cara a les persones grans, ha recordat Rubio, s’organitzaran sessions formatives als casals per ajudar-los amb la informàtica. La tercera fase, la presentació dels resultats finals, tindrà lloc del 22 al 28 de gener.

Un dels cartells de la campanya / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top