Publicitat
Ciutat

Comença el procés participatiu de l'Ajuntament preguntant què faries "si fossis alcalde"

La regidora Gloria Rubio, a la presentació de la campanya / LLUÍS FRANCO

"És el tercer any que organitzem el procés participatiu Construint ciutati estic segura que hi ha gent a Sabadell que encara no sap que ho fem", diagnosticava aquest matí la regidora de Participació, Gloria Rubio. Aquest dilluns 17 de setembre es donarà el tret de sortida a l'edició d'enguany, i -per intentar revertir la manca de participació dels dos anys anteriors- l'Ajuntament ha presentat una campanya publicitària que pregunta als ciutadans què farien "si fossin l'alcalde".

En total són vuit cartells que presenten a diversos sabadellencs -molts d'ells, membres d'entitats locals- imaginant futurs possibles per a la ciutat. "Si jo fos alcaldessa, faria un festival de metal a Can Deu", es llegeix a un, mentre que a un altre, una dona diu que posaria "gronxadors i tobogans per a adults als parcs". "Enteníem que per assolir el repte d'augmentar la participació i donar a conèixer el Construint ciutat a la gent -ha explicat Rubio- calia una campanya engrescadora i divertida".

La regidora ha recordat les xifres d'anys anteriors: dos milions d'euros gastats -cada any, també aquest, es dedica un milió del pressupost a aquesta finalitat- i 31 projectes encetats. "Si participa més gent, tindrem més propostes i més legitimitat per als projectes guanyadors", ha explicat Rubio. El primer any van participar unes 6.100 persones i el segon, 3.900.

Publicitat

Com funciona el procés participatiu?

Els cartells amb les propostes "cridaneres" -segons Rubio- es trobaran per tota de la ciutat, i acompanyaran al tret de sortida de la primera fase del procès, la presentació de propostes a les oficines de Sabadell Atenció Ciutadana, que durarà des d'aquest dilluns fins al 29 d'octubre. Durant aquesta fase es faran dues sessions de treball amb les entitats, una aquest dilluns -a les 18:30h al Casal Pere IV, oberta a la ciutadania- i altra el dilluns següent, el 24.

Superada aquesta fase, es passarà a la validació dels projectes presentats, per tal de controlar que compleixin amb els requisits estipulats, i del 8 al 21 de gener tindrà lloc la segona fase, la votació. Aquesta es farà a travès del web Decidim Sabadell, on els ciutadans podran donar el seu suport a les diferents propostes. De cara a les persones grans, ha recordat Rubio, s'organitzaran sessions formatives als casals per ajudar-los amb la informàtica. La tercera fase, la presentació dels resultats finals, tindrà lloc del 22 al 28 de gener.

Un dels cartells de la campanya / LLUÍS FRANCO

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top