Vallès

El Consell Comarcal del Vallès Occidental aprova la creació d’un Comitè Ètic

L’òrgan estarà format per persones professionals de diferents àmbits jurídics i socials externes al Consell

Façana de la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental / CEDIDA

La Comissió de Transparència del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha donat compte aquest dimarts de la creació d’un Comitè Ètic per a la institució. Aquest òrgan, proposat en el Codi Ètic aprovat durant el ple del 27 de juliol del 2016, estarà format per persones professionals de diferents àmbits jurídics i socials externes al Consell.

El Codi Ètic del 2016 inclou mesures com les recomanacions per a l’acumulació de càrrecs, com actuar davant la imputació d’un càrrec públic o de confiança i la mateixa creació del Comitè que s’ha aprovat aquesta setmana. Els membres d’aquest equip seran els encarregats d’avaluar i fer un seguiment del Codi Ètic i seran escollits buscant el consens de tots els grups polítics presents al Consell Comarcal.

El Comitè Ètic estarà inclòs en la Comissió de Transparència del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Els seus membres són Josep Maria Osuna, president del comitè, membre del grup comarcal de les CUP-CAV i alcalde de Ripollet; Joan Canimas i Brugue, Doctor en filosofia i màster en bioètica i dret i coordinador científic de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psico-educativa i Sòcio-sanitària; Isabel Marquès Amat, Síndica Municipal de Greuges de Terrassa; i Manuel Hernández Martín, Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sabadell.

Comentaris
To Top