Ciutat

Lourdes Ciuró es compromet a liderar “un gran projecte de ciutat”

Ciuró destaca que “cal reconvertir Sabadell en la Manchester catalana”

Ciuró i Chacón, en un moment de l'acte / VICTÒRIA ROVIRA

Lourdes Ciuró, alcaldable de Junts per Sabadell i diputada en el Congrés ha mostrat la seva voluntat de construir un "gran projecte" a Sabadell basat en el sentit d’identitat, l’impuls de l’Smart City i l’economia circular. Així ho ha anunciat durant el seu acte de precampanya  ‘Made in Sabadell, junts construim identitat’, a l'ESDi. Ciuró ha enfatitzat en la necessitat d’“assentar les bases per crear un projecte a la ciutat”. L’alcaldable de Junts per Sabadell ha destacat que “tenim els ingredients, el talent i la capacitat, però cal la voluntat”.

En aquest sentit, ha destacat la responsabilitat de l’administració i s'ha compromès a “materialitzar les oportunitats, crear un microclima òptim per l’emprenedoria i aprofitar els centres de creació de talent que hi ha a la ciutat per fer-la atractiva”.

L’acte ha comptat amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha assegurat que Sabadell “encaixa perfectament en un model d’economia productiva” i cal construir una “economia basada en la innovació”.

Publicitat

30 anys del darrer "gran projecte" 

“Fa 30 anys de l’últim gran projecte de ciutat, amb el projecte de transformació de la riereta a la Gran Via, una transformació no només urbanística sinó amb serveis, activitat comercial, i va reactivar la renaturalització amb un parc natural i va donar una sortida a la C-58”.  Així ha recordat Ciuró l’últim "gran projecte" de la ciutat i amb aquest antecedent ha destacat que “cal reconvertir Sabadell en la Manchester catalana” i “recuperar la identitat i l’orgull”. Tot i que no ha avançat projectes concrets, ha assegurat que “el pla està molt treballat”.

Ara què som?

“Al final del segle XIX Sabadell era líder a Espanya del tèxtil. Més endavant es va convertir en la ciutat de l’esport espanyol. Ara què som?”. Amb aquesta reflexió, l’emprenedor Joan Reixac ha subratllat la necessitat de crear un projecte identitari per la ciutat i que es transformi en una Smart City.  “És més important la voluntat que la tecnologia”, ha apuntat.

En aquesta línia Lourdes Ciuró ha posat en valor la necessitat de convertir Sabadell en “el motor del Vallès Occidental” i concentrar els esforços en retornar la ciutat a la seva època de màxima esplendor.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top