Ciutat

CIPO: 50 anys de servei i oportunitats laborals

Mònica Terribas i Carles Mundó participen a l’acte d’aniversari

Mònica Terribas durant la presentació de l'acte / Victòria Rovira

CIPO està d’aniversari. Fa 50 anys que aquesta cooperativa d’integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual té presència a la ciutat. En el marc del seu 50è aniversari, CIPO ha organitzat una trobada d’empresaris presentada per la periodista i directora d”El Matí de Catalunya Ràdio’, Mònica Terribas, i amb presència de l’advocat i exconseller de Justícia, Carles Mundó. Empresaris i entitats com la Cambra de Comerç, el Gremi de Fabricants i el Centre Metal·lúrgic han assistit a l’acte en suport a CIPO celebrat a la seu de l’antiga Caixa Sabadell.

L’objectiu de la trobada ha estat donar embranzida a la tasca de CIPO a la ciutat i reconèixer l’esforç i el coratge de sis famílies que, el 1968, van decidir crear una cooperativa que visibilitzés i donés cabuda laboral a persones amb aquest tipus de discapacitat.

“Cal fer entendre que són persones que treballen amb normalitat i presten un servei d’excel·lència“, ha apuntat Terribas. Mare d’un noi que estudia al Xaloc, ha destacat sentir-se “orgullosa de la societat per haver ajudat CIPO” i ha reconegut que la cooperativa “permet que aquestes persones estiguin felices gràcies a tenir una feina”.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha apuntat que “CIPO treballa amb gran professionalitat“. De fet, el mocador de Festa Major ha estat encarregat a la cooperativa, que s’ha encarregat d’un “element identificatiu de la ciutat”. Serracant ha afegit que “hi confiem com a una part més de l’engranatge de la societat civil” a més de reconèixer “la rellevància de la seva tasca”.

Drets laborals

Carles Mundó ha fet una ponència sobre drets i altres capacitats d’aquestes persones i ha volgut esmenar que “la integració laboral és el principal pilar de CIPO” i ha posat l’accent en la necessitat de reconèixer la seva autonomia. Mundó ha destacat que “quan ens mirem al mirall i veiem entitats com aquesta, ens sentim orgullosos com a país”.

En acabar l’acte, els alumnes de l’Escola d’Educació Especial Xaloc han ofert un sopar fred als jardins.

Comentaris
To Top