Publicitat
Ciutat

Elgio celebra “una victòria” davant l’Estat espanyol

Elgio, en roda de premsa / LLUÍS FRANCO

El raper sabadellenc Elgio ha celebrat aquest matí que l’Audiència Nacional li hagi rebaixat la condema per enaltiment del terrorisme i ofensa a les víctimes a 6 mesos i un dia, de manera que evitarà la presó. L’evitarà si la fiscalia no presenta un recurs al Tribunal Suprem en els propers dient demanant la pena màxima, de 2 anys i 1 dia, condemna que tenia fins ahir mateix.

Alex Nicolaev, Elgio, ha qualificat la decisió de “victòria”. Així ho ha explicat aquest matí en una roda de premsa a la plaça de Sant Roc on ha assegurat que “ara a l’Estat espanyol li surt car empresonar-nos”. Tot i la rebaixa, el raper denuncia que a Espanya “se segueix violant el dret a la llibertat d’expressió”, sigui amb la condemna que sigui o amb “la censura”. Segons ha explicat el raper, des del minut zero va tenir clar que “l’única sortida” d’aquest procés judicial és seguir fent el mateix, “i ara amb més arguments”.

Objectiu absolució

Elgio manté que perquè hi hagi justícia l’haurien d’absoldre tant a ell com als seus 10 companys condemnats del grup La Insurgencia. “No pararem” fins aconseguir aquesta absolució, i ha recordat com ja ha dit altres vegades que si cal recorreran al Tribunal Europeu dels Drets Humans. “Gràcies a aquesta pressió que hem pogut fer hem aconseguit reduir la pena”, ha dit el raper.

Suport popular

Nicolaev ha agrait el suport que ha rebut en diferents actes per part de nombroses persones i organitzacions, com No Callarem o Alerta Solidària. D’altra banda, ha reclamat l’alliberament de la resta d’empresonats o “represaliats” com Valtònyc, Hasel o els polítics independentistes exiliats o empresonats.

Aquest matí mateix l’advocat d’Alex Nicolaev ha rebut la notificació judicial i en les properes hores sabrà com queda la multa que se li va imposar i els detalls exactes de la rebaixa de la condemna. A la roda de premsa hi han assistit diferents col·lectius a donar-li suport, així com els regidors de la Crida Lluís Perarnau i Míriam Ferràndiz i el regidor d’Unitat pel Canvi Joan Berlanga.

Publicitat
Comentaris
To Top