ESPORTS

“La Mutualitat no pot ser gratuïta”

Joan Soteras, a la redacció del Diari de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Va ser l’únic candidat que va presentar els avals necessaris. Aixì, Joan Soteras (70 anys) va ser nomenat dimarts president de la Federació Catalana de Futbol. El dia 27 tindrà lloc l’acte oficial de la seva proclamació.

Com es veu com a president de la Federació Catalana?

Després de les meves etapes a la presidència del Centre d’Esports, això és la cirereta al pastís. Amb la marxa d’Andreu Subies a la Federació Espanyola he estat un mes de president en funcions i podia haver seguit dos anys més per llei, però el més ètic era convocar eleccions.

Rebre el suport de més de 900 avals dona tranquil·litat o fa augmentar la responsabilitat?

Les dues coses. Penso que la clau de tot és conèixer les necessitats dels clubs i intentar correspondre. El principal és facilitar els temes burocràtics i que se sentin ben assessorats. Per això tenim 14 delegacions a Catalunya i procurem estar constantment al servei dels clubs i presidents. Tenim 5.000 partits cada setmana, és una barbaritat.

La Mutualitat Catalana de futbolistes sempre ha estat motiu de controvèrsia. Alguns diuen que és massa cara.

D’entrada, el preu ve marcat per la Mutualitat de futbolistes de la Federació Espanyola. Quan vam arribar a la Federació hi havia un forat impressionant de quasi 4 milions d’euros, provocats essencialment per la Mutualitat. Durant un any va ser gratuïta perquè la Federació va trobar uns patrocinadors importants que permetien subvencionar-la. Quan van baixar els patrocinis es va mantenir la gratuïtat i allò es va convertir en un caos absolut. Amb l’entrada de Subies es va haver de fer pagar la Mutualitat i ara la Federació torna a estar sanejada. No pot ser gratuïta, però puc assegurar que ofereix un servei excel·lent.

L’altre precandidat, Iván Carrillo, va impugnar el procés i ara anuncia una possible moció de censura. Què en pensa?

Que faci el que cregui convenient. Nosaltres estem molt tranquils perquè hem estat curosos en tot el procés i els terminis. Ens hem mogut en la legalitat més absoluta. Veurem què diu la Junta Electoral i després hi ha un Tribunal de l’Esport que pot decidir.

*L’entrevista sencera, a l’edició en paper del dijous 20 de setembre

Comentaris
To Top