Ciutat

Torre-romeu s’exhibeix a la Fira

El president del Parlament, Roger Torrent, ha sigut un dels assistents / Victòria Rovira

Torre-romeu va néixer a la dècada dels 50, per acollir a milers de persones que van arribar des de diferents punts de la península. El barri és una història de lluita i solidaritat. La seva lluita veïnal és un dels referents de la ciutat i de Catalunya, i gràcies a aquesta, el barri va aconseguir assolir unes condicions dignes. Aquest dissabte, Torre-romeu mostra a tota la ciutat la seva essència.

L’auditori de la Fira de Sabadell s’ha omplert de gom a gom aquest matí, per visualitzar l’estrena del documental “Torre Romeu: Una història de lluita i solidaritat”. Aquest explica el procés de construcció del barri i la lluita dels seus veïns i veïnes per aconseguir unes condicions dignes.

L’acte ha estat presentat pel periodista Antoni Bassas i ha comptat amb la presència de polítics locals com l’alcalde Maties Serracant; els tres tinents d’alcalde, Joan Berlanga, Juli Fernàndez i Marisol Martínez; i també del president del Parlament, Roger Torrent, i el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena.

El documental ha estat impulsat pels veïns del barri i l’ha produït Magnetic2. A través de més de 2000 fotografies i el testimoni de 80 persones, el documental repassa la història del barri i els processos de lluita per assolir unes condicions de vida dignes. El mateix Bassas deia que el títol ja mereixia “arrencar amb un aplaudiment”. Els veïns  han gaudit moltíssim veient fragments de la seva història i sentint els testimonis de diferents personatges importants pel barri.

“Crec que és un dia emocionant, perquè el barri de Torre-romeu explica a la ciutat quin és la seva història; que és la història d’un país que s’ha construït des de la diversitat i des de la pluralitat que són tant pròpies de la societat catalana”, deia Joan Mena, que va créixer al barri.

Dissabte festiu a la Fira

 Fora de l’auditori, l’èxit d’assistència també ha estat una realitat. A més de les diferents projeccions del documental que es faran al llarg del dia, els veïns i les entitats del barri han preparat diverses activitats que duraran tot el dia al recinte de la Fira. Balls, activitats infantils, una paella popular, i mostres esportives seran els protagonistes.

Comentaris
To Top