Publicitat
Ciutat

El Ripoll, el Vapor Pissit o l'Artèxtil, claus de la recepta de Manel Larrosa per la resiliència

L'arquitecte sabadellenc Manel Larrosa fa diferents propostes en una conferència al Gremi de Fabricants

Larrosa, a la dreta, en un moment de la intervenció, moderada per l'editor del DS, Marc Basté / LLUÍS FRANCO

La Jornada sobre resiliència urbana d'aquest dilluns al Gremi de Fabriants ha posat sobre la taula diferents propostes per rellançar Sabadell. El potencial del Ripoll, del Taulí i tant de l'ESDi com de la UAB són alguns actors vitals de la ciutat, però també la seva mobilitat interna, com la Gran Via, o externa, com la Ronda Oest, diversos temes sobre els que han versat les conferències i taules rodones de la sessió.

L'arquitecte Manel Larrosa ha fet una proposta en la ponència "Claus per a un procés de resiliència urbana a Sabadell". Larrosa ha assegurat que a Sabadell "tenim una profunda crisi d'identitat perquè ens hem carregat el patrimoni històric". La diagnosi de l'arquitecte sobre la ciutat és que ha patit una mala recuperació de la crisi, en termes d'ocupació, de capitalitat i d'inversió; que ha perdut entitats i associacions i que li ha faltat "demanda social" per reaccionar.

Un museu de tèxtil i moda a l'Artèxtil o apartaments d'estudiants al Vapor Pissit

El replantejament de Sabadell per part de Larrosa passa per diferents eixos. Larrosa proposa una "pacificació radical" de la Gran Via i treballar per impulsar el Ripoll com a nucli empresarial, "es pot fer un 22@ a Sabadell?, s'ha preguntat". De fet, el paper del riu en el projecte de Larrosa no acaba aquí, ja que segons ell també té un paper vital per la connexió est-oest de la ciutat.

Publicitat

D'altra banda, Larrosa aposta per la capitalitat, en què creu que "hem d'anar més enllà" com a espai productiu i aprofitar l'entorn del Vallès i de la B-30. La Formació Professional, l'habitatge públic i el transport públic són altres aspectes que ha destacat l'arquitecte Larrosa per aconseguir fer de Sabadell una ciutat resilient. Larrosa també aposta per potenciar la ciutat universitària que és Sabadell, ja sigui dotant el Vapor Pissit -ara pràcticament abandonat- d'un espai d'apartaments per a estudiants del Taulí, l'ESDi o la UAB o d'un espai de treball compartit (coworking) o amb habitatge públic per a joves o estudiants just al costat del campus de Sabadell de l'Autònoma  al Ripoll.

Tanmateix, Larrosa proposa convertir l'Artèxtil en un museu de moda i tèxtil i crear l'Agència RS, Sabadell Resilient, un punt de trobada público-privada de gestió urbana. Altres propostes són destinar 3 milions d'euros al tercer sector i treballar amb la concertació público - privada; també ampliar el paper de la sindicatura de greuges a poder analitzar en detall i fer propostes sobre el funcionament de l'administració municipal.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top