Ciutat

L’Ajuntament destina 7,7 milions en la compra d’Artèxtil i Sallarés Deu

La fàbrica Sallarés Deu al barri de Gràcia / CEDIDA

L’Ajuntament de Sabadell destinarà 7,7 milions d’euros per la compra de l’Illa Sallarés Deu i de la fàbrica Artèxtil. El ple municipal de demà aprovarà l’adquisició d’aquests edificis singulars que l’alcalde Maties Serracant ha qualificat com “d’alt valor estratègic i patrimonial” que s’inclouen dins de l’estratègia de protecció del patrimoni de la ciutat

D’una banda, l’edifici Illa Sallarés Deu consta de quatre finques, situades al carrer de Celler, de la Reina Elionor, Viladomat i Jacint Verdaguer. La compra costarà 4,55 milions d’euros, dels quals 1 milió d’euros es pagaran a través dels fons obtinguts per l’estratègia Desenvolupament Urbà Sostenible Integral (DUSI). Es tracta una superfície de 5.893 metres quadrats de planta de l’illa, però amb una superfície construïda de 8.318 metres quadrats, ja que s’inclouen els soterranis.

Serracant no ha volgut aclarir quins usos el usos tindrà l’edifici. “El barri de Gràcia és un espai de transició cap a un sector industrial que segur que haurà de patir una transició important de cara a fer-lo més competitiu encara del que és”, ha indicat. Per això, sembla que s’apostarà per la innovació empresarial i equipaments educatius. En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell ha recordat la proximitat amb els centres educatius del barri i del Vapor Llonch. També ha assegurat que hi ha converses amb agents com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). “Hi ha moltes propostes sobre la taula”, ha reconegut.

En el cas de l’Artèxtil, ha suposat una inversió de 3,2 milions d’euros de la part que encara no era pública. De fet, l’Ajuntament ha disposava d’una part de les naus, concretament 4.200 metres quadrats. Ara, s’adquiriran 3.800 metres quadrats, que inclouen la part de les oficines. D’aquesta manera, l’Ajuntament serà propietària del 71% del sòl de l’antiga nau d’Artèxtil. Pel que fa als usos, l’alcalde tampoc va avançar quins podrien ser.

En tot cas, Serracant ha explicat que l’Ajuntament està fent “una segona mirada cap a la protecció del patrimoni” i ha assegurat que “hem de ser motors i hem de tenir fars”.

Comentaris
To Top