Ciutat

El passeig de la Revolució bufa 150 espelmes: així celebrarà el seu aniversari

passeig de la revolució
El passeig de la Revolució / ÓSCAR ESPINOSA

Un, dos, tres, quatre... i fins a 150 anys han passat des que el passeig de la Revolució es va començar a urbanitzar, el 1867. L'espai, que es va finalitzar el 1968, celebra el segle i mig de vida amb un programa d'actes al llarg de tot el cap de setmana, organitzats per la Comissió del 150è Aniversari del Passeig de la Revolució, l’Associació de Veïns (AAVV) de Covadonga i l’associació cultural La Sèpia Verda.

La celebració l'encetarà demà, divendres 26, a les 19h una taula rodona a la seu de l'AAVV de Covadonga. Aquesta girarà al voltant de la relació entre el riu Ripoll i l’entorn urbà, i intervendran l’historiador Josep M. Benaul i l’arquitecte Pere Vidal. "Ara comença l'any de la celebració: tenim tot l'any per davant per poder fer més coses", explica el president de l'AAVV.

Publicitat

Diumenge, però, toca festa al mateix passeig de la Revolució. Una cursa infantil a les 11h, una cercavila de gegants a les 12h i un concert a les 13:30h del grup All Foll + Eskamot Vallesà. Després del dinar popular, a la tarda s'ofereix un taller de trapezi a les 16h, una xocolatada a les 17h i una batucada a carrec de Batukandi després. Tancarà la jornada un ball amb els Gegants de Covadonga.

Els actes pel 150é aniversari coincideixen amb l'aprovació al juliol del projecte de millora d'aquest històric espai, que comunica la carretera de Caldes amb el carrer de Santa Teresa. Divendres passat, representants de l'Ajuntament es van reunir amb els veïns a La Sepia Verda per explicar-los el projecte amb detall.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top