Ciutat

L’Ajuntament aprova el projecte de millora del passeig de la Revolució

passeig de la revolució
Passeig de la Revolució / ÓSCAR ESPINOSA

La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte de millora de l’històric passeig de la Revolució, que comunica la carretera de Caldes amb el carrer de Santa Teresa. Aquesta via urbana forma part del recorregut paisatgístic que dóna accés al Parc Fluvial del Ripoll.

L’objectiu és millorar el talús enjardinat entre el passeig i el jardí de Salvador Sarrà, annex al carrer de Santa Teresa. El projecte municipal intervindrà en la vegetació de la timba, durà a terme una substitució dels arbres que representin un perill i se’n plantaran de nous i s’eliminaran i netejaran elements vegetals morts o invasors. També s’incorporarà el reg automàtic i és reposarà el paviment. Així mateix està prevista la millora de l’enllumenament, i bancs integrats en el mur de pedra existent.

El projecte preveu rehabilitar el ferm des del passeig de la Revolució, amb el mateix paviment actual, i millorar l’inici de la baixada de la Cobertera a l’extrem sud, amb sauló sòlid. També s’arranjaran els murs del passeig, les plataformes entre el carrer de Santa Teresa, on se situa l’àrea de joc infantil, i la carretera de Caldes.

Al jardí de Salvador Sarrà també es millorarà el ferm i el circuit de gimnàstica del jardí. S’hi mantindran els elements actuals i se n’hi col·locaran 4 de nous. També es renovaran alguns arbres.

L’actuació es completarà amb la restitució del cartell de ceràmica explicatiu de l’origen del passeig i amb nou mobiliari adient per integrar-se a l’indret.

Una iniciativa ciutadana

“Aquest Govern vol posar en valor des de les grans obres com el soterrament dels trens o la plaça d’Espanya fins a petits racons deliciosos com el passeig de la Revolució, perquè tan importants són els projectes de ciutat com les petites actuacions de barri”, sosté el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez.

La recuperació del passeig ha estat una llarga reivindicació de l’Associació de Veïns de Covadonga, que l’Ajuntament ha volgut atendre. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero,  destaca que “una part important dels projectes que impulsem són iniciatives de la societat civil, que també té cura de la ciutat”. El regidor ha fet un reconeixement a Àngela Segura i Àngela Alemany “que han cuidat durant més de dues dècades aquest indret tan especial, que és una de les vores de la ciutat, que la uneix amb el riu Ripoll”, destaca.

El termini d’execució previst de les obres és de 50 dies hàbils. A banda d’aquest calendari, cal tenir en compte que el manteniment i cures inicials de la vegetació s’allargarà fins als 12 mesos després d’acabar les obres. El pressupost de l’actuació és de 284.477,27 €.

Comentaris
To Top