Ciutat

“Partidisme”? Xoc polític pels mitjans públics de Sabadell

Alguns membres del govern i de l'oposició, al ple / Victòria Rovira

Els mitjans públics de Sabadell -la Ràdio i les revistes municipals- han estat objecte de debat en el ple municipal d’aquest dijous. El PSC ha presentat una proposició -que no ha prosperat- amb la qual s’acusava de “partidisme” i “populisme” a la nova revista municipal Hola Barris, una denúncia que s’ha girat en contra dels socialistes, que han rebut crítiques per la seva gestió dels mitjans municipals durant els mandats socialistes.

Ayuso ha demanat la participació activa dels diferents grups municipals en les publicacions de l’Ajuntament. “L’oposició ha de tenir lloc i un pes a les publicacions”, ha exposat en una de les afirmacions que ha sorprès tant als grups de dins com fora del Govern, que li han replicat fent memòria sobre el tractament informatiu dels mitjans en temps del PSC.

La regidora d’Eines Comunicatives, Marisol Martínez, ha considerat que és una “falta de respecte” pels professionals dels mitjans públics fer aquest tipus d’afirmacions. La regidora ha recuperat revistes -tant municipals com del mateix PSC- de l’època de l’exalcalde Manuel Bustos i les ha dut al ple per fer una comparació in situ. Així, ha apuntat que la política comunicativa d’avui “no té res a veure” amb el d’aleshores.

“Ha estat temerari”

Tots els grups -des de la Crida fins al PP- han coincidit a considerar que la proposta entra en contradicció amb la política dels socialistes. “Ha estat temerari”, han apuntat des del PDECat, que han parlat d’una “propaganda per terra, mar i aire” en temps de Bustos.

“Pensa el lladre vell que tots son com ell”, ha afegit Juli Fernàndez (ERC). Així, en la mateixa línia Miriam Ferràndiz (Crida per Sabadell), ha acusat Ayuso de ser “cínic” i “hipòcrita”. Joan Berlanga (UpC) ha posat de relleu que només s’han publicat dos edicions de l’Hola Sabadell, la revista general, i una de l’Hola Barris fins el moment. Davant de totes les crítiques, el socialista ha parlat de “revisionisme històric”.

El PP ha coincidit en la lectura del PSC però també ha tingut unes paraules per Ayuso: “Ràdio Sabadell era abans Ràdio Bustos, i ara és Ràdio Marisol o Serracant“, ha sentenciat el regidor del PP, Esteban Gesa.

Comentaris
To Top