Ciutat

13 detinguts per introduïr il·legalment immigrants a la UE

La Policia Nacional ha desarticulat una organització internacional dedicada a traficar amb persones des del Pakistan i l’Índia per introduir-les a la Unió Europea amb documentació falsificada i, en alguns casos, fent-los passar per suposats atletes d’elit.

La policia ha detingut a 13 persones, 12 homes i una dona de diferents nacionalitats, entre elles veïns de Sabadell, Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i l’Hospitalet de Llobregat. Se’ls acusa de delictes de pertinença a grup criminal, falsedat documental, afavoriment de la immigració il·legal, contra els drets dels treballadors i contra la salut pública. Tres d’ells han ingressat a presó després de passar a disposició judicial.

Els membres de la policia han intervingut 230 documents d’identitat falsificats, 110 documents bancaris per crear situacions legals fictícies, material per fer les falsificacions, catorze telèfons mòbils, diners en metàl·lic i 317 grams de marihuana.

Aquesta organització, ubicada a Barcelona es dedicava al tràfic de persones amb una demostrada capacitat d’adaptació a les necessitats dels seus clients i a la legislació vigent en els diferents països europeus on operava. Adaptaven les vies i rutes d’arribada a Europa a les característiques i poder adquisitiu de les persones que volien entrar, a qui facilitaven la documentació necessària i explicaven com havien d’actuar en els controls de fronteres.

Estaven especialitzats en la falsificació de diversos documents d’identitat, amb els quals els clients fins i tot podien accedir a subsidis o fins i tot optar a la nacionalitat espanyola. En alguns casos substituïen identitats per superar les proves de castellà necessàries per obtenir la nacionalitat.

Un dels mètodes emprats era l’ús de visats d’atletes d’elit. Així van aconseguir viatjar a Helsinki per participar en un torneig organitzat per la Federació Finlandesa de Karate el passat mes de setembre. Els falsos esportistes van ser traslladats després a Barcelona via Estònia.

Comentaris
To Top