Ciutat

Sabadell aporta un pis més a Housing First, un projecte per allotjar persones sense llar

Glòria Rubio i Gabriel Fernàndez, regidors d'Habitatge i d'Acció Social / ACN

L’Ajuntament de Sabadell ha destinat un habitatge per al desenvolupament del projecte pilot Housing First, una alternativa per la qual el ciutadà sense sostre passa directament del carrer a un habitatge digne i permanent. Paral·lelament, rep el suport que necessita i se l’orienta cap a la recuperació o reinserció de les dificultats que pugui presentar la persona. Aquesta llar se suma a les tres que ja allotja persones de Sabadell en poblacions properes dins aquest projecte, impulsat per la Generalitat i portat a terme per l'Associació ActuaVallès.

El pis destinat a Housing First pertany al parc municipal d’habitatges i està condicionat per atendre les necessitats que requereix el projecte. Acollirà, en règim de lloguer, una persona, d’un total de 10 que han estat incloses d’aquest programa pilot. S’estableixen una sèrie decondicions i compromisos, com ara que la persona allotjada no ha de destinar més del 30% dels seus ingressos a l’habitatge, ha de mantenir una bona convivència amb la resta de veïns i ha de permetre la visita del personal tècnic almenys un cop a al setmana.

Publicitat

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, considera que amb la concreció a Sabadell del projecte Housing First, “avancem en la intervenció integral per a la millora de les condicions de les persones amb un situació de cronificació de vida al carrer”. Per la seva part, la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, manifesta que estan estudiant "diferents propostes per poder disposar de més habitatges que s’adeqüin a les característiques d’aquest projecte”.

Per al director d’ActuaVallès, Alberto Capitán, “desenvolupar aquest projecte té implicacions per a Sabadell, que van més enllà de les persones ateses". "D’una banda -apunta-, ens obliga a teixir aliances entre diverses entitats, Ajuntament i Generalitat, per donar una resposta global al fenomen del sensellarisme, i de l'altra ens permet aplicar la innovació a la intervenció social".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top