Ciutat

El Col·legi d’Advocats reclama la posada en marxa dels dos nous jutjats

L'edifici dels jutjats a Sabadell / CEDIDA

En un comunicat, el Col·legi d’Advocats de Sabadell (ICASBD) reclama que es posin en marxa els dos nous jutjats que es van aprovar fa més d’un any. Tant el Consell General del Poder Judicial com altres ajuntaments de la demarcació s’han adherit a la denúncia davant el que l’ICASBD considera “una situació d’autèntica emergència”.

“En el cas del Jutjat núm. 8 (Família), els ciutadans que hi acudeixen per exercir el seu dret a la tutela judicial efectiva veuen com, per exemple, es triga fins a 6 mesos perquè la seva demanda sigui admesa a tràmit”, argumenta l’ICASBD. A més -continuen-, la saturació actual provoca que matèries que hauria de portar el Jutjat de Família, com ara les incapacitacions, les estiguin portant altres jutjats civils, “ja de per si totalment saturats”.

“Sabadell pateix des de fa temps una situació de manca d’impuls i retards del tot injustificats en la tramitació de molts procediments”, lamenten des de l’entitat, i demanen la implicació dels responsables. Davant les queixes de l’ICASBD, el Departament de Justícia va respondre que es mirarien de posar en marxa el 2019, afegint que dos jutjats d’unes altres demarcacions, que no tenien data de posada en funcionament, passarien per davant i entrarien en funcionament en breu.

En contactes posteriors -expliquen des de l’ICASBD-, des de Justícia tan sols s’ha indicat que es tracta d’un tema pressupostari, pel local, les obres i el mobiliari. Es dóna el cas que ja s’havia indicat que hi havia un preacord per llogar una planta a l’edifici judicial de Sabadell, i que caldria incloure en els pressupostos del proper any. “Una explicació difícil de comprendre”, consideren els advocats del Col·legi.

Publicitat
Comentaris
To Top