Publicitat
Ciutat

Els actes pel Dia del Voluntariat s’estendran a tot el mes de novembre

La regidora Glòria Rubio (centre), rodejada de representants d'AVAN, Creu Roja Sabadell, CIPO, l'Hospital Parc Taulí i el Voluntariat del CNL / D.S.

Fins a una desena d’activitats entre xerrades, cursos, tallers i exposicions tindran lloc durant el mes de novembre a Sabadell, englobats sota el programa “La Tardor del Voluntariat”. La iniciativa -pensada per commemorar el Dia del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre- arriba enguany a la seva tercera edició, tot i que és la primera vegada que els actes s’estenen fins a abastar un mes sencer.

El programa -elaborat conjuntament entre l’Ajuntament i les entitats de la ciutat- comença el proper dimarts, 6 de novembre, amb una xerrada col·loqui a càrrec de Sor Lucía Caram. La ponència -titulada “Ser voluntari o voluntària… transformació social, motor i motivació”- servirà com a tret de sortida a una sèrie de propostes que abasten diferents franges d’edat i diferents etapes del procés del voluntariat, des de la primera acollida del voluntari fins a l’agraïment final.

“És un moment per fer visible el voluntariat, molt necessari per tal que moltes entitats de Sabadell puguem funcionar”, ha explicat aquest matí la gerent de la Fundació AVAN, Lídia Gil, durant la presentació de la iniciativa. En aquesta línia, la responsable del Programa de Voluntariat del Parc Taulí, Auxi Gil, ha destacat “la transversalitat i riquesa” del programa i ha recordat que “promoure el voluntariat és promoure el teixit associatiu de Sabadell”.

La regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio, ha celebrat que es posi un accent especial en arribar als joves de la ciutat, una demografia -diu- “molt important”, i ha destacat l’acte de cloenda, la Festa del Voluntariat, que tindrà lloc el dilluns 3 de desembre al pati de Ca l’Estruch. “Altres anys hem fet un acte més personalista, però hem volgut fugir d’aquest enfoc i organitzar una festa, un esdeveniment més distés i festiu”, ha afegit.

Es pot consultar el programa complet en aquest enllaç: “La Tardor del Voluntariat”.

La majoria de persones voluntàries són dones

Entre les propostes de “La Tardor del Voluntariat” hi haurà també l’exposició “Connecta’t al Voluntariat”, del 8 al 22 de novembre a la Biblioteca Vapor Badia. Allà s’hi exposaran les dades del I Informe del Voluntariat i l’Associacionisme de Catalunya 2018, d’entre les quals Rubio en destaca una: “el 60% de les persones que fan voluntariat són dones, i el 62% de les persones que treballen en entitats socials, també”, ha explicat.

Pel que fa al número de voluntariats sabadellencs, des de l’Oficina d’Entitats i Voluntariat de Sabadell asseguren que no hi ha hagut grans canvis respecte l’any passat, ni en positiu ni en negatiu.

Publicitat
Comentaris
To Top