Publicitat
Ciutat

Unicef reconeix Sabadell com a Ciutat Amiga de la Infància

El segell premia aquells municipis que portin a terme polítiques en favor de la infància

Nens sabadellencs participen al Consell de la Infància d'enguany / ÓSCAR ESPINOSA

La ciutat de Sabadell ha estat reconeguda per Unicef Espanya com a Ciutat Amiga de la Infància (2018-2022). Així ho ha anunciat avui el mateix consistori, que ha explicat que aquest reconeixement "és una distinció que reivindica el compromís i l'esforç dut a terme per l’ajuntament per incorporar la infància i l’adolescència en el centre de la seva agenda política".

El segell de Ciutats Amigues de la Infància arriba a Sabadell després de la constitució del Consell dels Infants i l’elaboració del Pla Local d’Infància i Adolescència de Sabadell, una eina de treball transversal, elaborada sobre la base d’una diagnosi prèvia, que unifica prioritats i estableix línies d’acció comunes i compartides.

Per aconseguir aquest reconeixement, Sabadell va presentar la seva candidatura a principis d’any juntament amb altres municipis. Es tracta, doncs, d’un projecte engrescador, que desperta cada vegada més l’interès de les ciutats que treballen per la infància com una de les seves prioritats, atès que aquesta és el present i el futur de la societat. La xarxa compta ja amb 274 governs locals. L'acte de lliurament d’aquest reconeixement d'Unicef es farà el 27 de novembre, al Palau d'Exposicions i Congressos d'Oviedo. Sabadell ha obtingut aquest reconeixement junt a altres 10 ajuntaments de Catalunya i 113 de la resta d’Espanya.

Els motius del guardó

En paraules del regidor de Cicles de vida, Miquel Soler, “Unicef Espanya reconeix amb aquest segell les polítiques adreçades a la infància i l'adolescència que fem des de l'Ajuntament de Sabadell i el conjunt d'activitats que es desenvolupen a la ciutat. En aquest marc, cal destacar que estem desenvolupant i implementant estratègies relacionades amb el benestar dels infants, la defensa dels seus drets, alhora que en fomentem la participació. Ara aquest suport ens anima a seguir treballant per la millora contínua i la innovació de les polítiques d'infància i adolescència a la nostra ciutat”.

Per arribar a ser Ciutat Amiga de la Infància cal seguir unes línies d'actuació, entre les quals, treballar amb la infància del municipi mitjançant una participació real dels infants en la presa de decisions, tant a través de Consells d'Infància com de Fòrums Estables de Participació Infantil als ajuntaments. Paral·lelament, amb l'anàlisi i avaluació de les polítiques implementades i els seus pressupostos, s'impulsa laplanificació i posada en marxa de les noves estratègies que tinguin en compte els interessos de la infància en totes les àrees del municipi.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top