Ciutat

“No s’oblida per anys que passin”: Sabadell recorda els seus difunts

El cementiri va repetir l’afluència habitual en un dia de Tots Sants

Una dona observa un nínxol, aquest dijous al cementiri / A.P.

Des de minuts abans de les 9h el cementiri de Sabadell ja està obert per acollir el dia de Tots Sants i els sabadellencs s’hi acosten a recordar els seus amics i familiars.

És el cas de l’Emilio Jiménez, que ha vingut al cementiri amb la seva germana i la seva cunyada. “És un dia per arreglar el nínxol i posar flors, que s’ho mereix”, ha explicat Jiménez en referència a la seva àvia. D’altra banda, per la Maria Rosa Hernández també és un dia especial; “tenia ganes de venir, és un costum. No s’oblida per molts anys que passin”, assegura.

La gerent del cementiri, Alejandra Izard, destaca que ja fa dies que es prepara el dia de Tots Sants perquè no hi hagi cap imprevist, i assegura que “sempre és especial”. Izard ha celebrat aquest matí que faci bon temps i ha afegit que tot i que el dia 1 sempre és el de més afluència, ja fa quinze dies que han notat un increment de visitants.

Activitats

A les 12h la capella del cementiri vell acollirà una cerimònia laica per recordar els difunts. I a les 13h es farà un concert a l’aire lliure al cementiri nou, a la plaça de les Illes.

Dispositiu especial

Per poder donar una bona resposta a la ciutadania que s’acosti al cementiri s’ha preparat un operatiu especial. El cementiri obre les seves portes de 9h a 18h. Des de les 8:25h fins les 14:15h la línia F4 de la TUS passa amb una freqüència de deu minuts, i de 14:15h a 18:25h aquesta línia d’autobús passarà cada quart d’hora.

Un cop al cementiri, els visitants trobaran fins a tres punts d’informació de la concessionària, Torra, situats a l’entrada principal, entre els sectors Llevant i Estels i al carrer de la Via Làctia. De cara a millorar el servei aquests dies s’ha intensificat la neteja del cementiri, s’han afegit contenidors, lavabos portàtils i personal extra i hi haurà dues ambulàncies a més d’agents de la Policia Municipal per gestionar el trànsit.

Comentaris
To Top